Wethouder betrekt Kerschoten bij energiegebruik in de wijk

Zaterdag 2 april 2016

Door Redactie

Paul Overbeek

Wethouder Mark Sandmann verrichtte vrijdagmiddag 1 april de onthulling van het KEN bouwbord, samen met wijkraadsvoorzitter Eleonora Wakkerman en ondergetekende. Voorafgaand ging hij in gesprek met de aanwezige wijkbewoners in de vorm van een quizje over het energiegebruik van de wijk. De winkeliers van het Mercatorplein – waar het bouwbord staat – hadden prijsjes ter beschikking gesteld.
In het algemeen wisten de aanwezige wijkbewoners niet hoeveel men maandelijks uitgeeft aan gas en licht, wél waren ze goed op de hoogte van KEN. Er ontspon zich een korte discussie over ‘wat als je een boom hebt staan en zonnepanelen wilt?’ De wethouder gaf aan dat momenteel het bomenbeleid van de gemeente onder de loep wordt genomen en dat dit dilemma zeker meegenomen wordt.

De wethouder gaf aan dat degenen die daar niet willen wachten binnenkort via KEN zonnepanelen aan kunnen schaffen op het dak van een ander. Het project Zon op Kerschoten – dat door een aantal enthousiaste wijkbewoners in het kader van KEN wordt ontwikkeld – wil zonnepanelen leggen op een algemeen, openbaar gebouw. Buurtbewoners kunnen dan een of meer zonnepanelen kopen op dat dak en de stroom wordt verrekend met hun eigen energierekening.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!