Wie van zingen en koren houdt…

Maandag 6 juni 2022

Door Pedro Waldenaar

Dan zit je letterlijk en figuurlijk goed op zaterdagavond 11 juni 2022. Wilco Stronks, dirigent/arrangeur/songwriter  presenteert dan maar liefst 4 koren vanaf 20.00 uur in het feestpaleis Gigant aan de Nieuwstraat te Apeldoorn. 4 koren, u leest het goed. Deze voor vrijwel iedereen, bekende Apeldoorner, Wilco, heeft in de coronatijd niet stilgezeten en trakteert u, zonder dat u jarig hoeft te zijn, op een avondje Koorvermaak. Nu al is het zeker dat het een mooie avond wordt, tegen een heel schappelijk prijsje! Enne: naast de vier koren is er ook een special guest: Jeffrey Zuhdy

Wat kunt u verwachten?

De avond begint met Vocalgroup ADD9. Deze kleine vocale groep zingt pittige 4- tot en met 6-stemmige vocale arrangementen gemaakt door Wilco Stronks van bijzondere popsongs zoals  Impossible (Nothing but thieves) en Uprising (Muse).

Geen spijt

Overdagkoor ZOETGEVOOISD zingt, naast hits in het Nederlands en Engels, deze avond ook een aantal mooie nostalgische evergreens in verschillende andere talen (waaronder ‘Gabriella’s song’ in het Zweeds en ‘Non je ne regrette rien’ van Edith Piaf in het Frans). Als u dit liedje hoort, zult u zeker geen spijt hebben om dit spektakel bij te wonen.

Wordt stil van BLØF

Nederlandstalig pop&rockkoor KLINKT GOED  sluit de avond af met heerlijke Nederlandse popnummers zoals  ‘Zo Stil’ van BLØF. Maar zingt ook verrassende vertalingen van Engelstalige wereldhits (bijvoorbeeld. ‘Als een vogel zo vrij’ van Bert Heerink, een bewerking van het originele ‘Long Train Running’ van de Doobie Brothers).

Voetjes van de vloer

In de stemming voor de voetjes van de vloer, blijf dan niet zitten. Het in 2019 opgerichte Apeldoornse Soul&Discokoor FAME zingt mega discokrakers als ‘We are family’ & ‘Dirty old man’, maar ook een lange SOUL-medley. Hier kan de toeschouwer niet bij blijven stil staan: meedansen is toegestaan.

En uiteraard de special guest. De volgende ochtend gaat u met een glimlach aan het zondagochtendontbijt Reserveren kan via deze link: Koren in Concert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!