Wijk Berg en Bos officieel 30 kilometer zone

Woensdag 13 december 2017

Door Redactie

De wijk Berg en Bos is sinds vorige week een officiële 30 kilometer zone. De tijdelijke 30 km/uur bordjes zijn er afgeschroefd en hebben plaatsgemaakt voor officiële 30 km/uur aanduidingen. Elke toegang tot de wijk heeft een drempel en een snelheidsmarkering gekregen. De realisatie van de 30 kilometer zone was een grote wens van de wijkraad.

Soerenseweg
Volgend jaar wordt ook de Soerenseweg als 30 kilometer zone gemarkeerd. De voorrangssituatie wordt ook gewijzigd: alle kruisingen worden gelijkwaardige kruisingen. De Soerenseweg, die dwars door de wijk Berg en Bos loopt, krijgt net als de andere wegen borden en drempels om de snelheid te markeren. De weg wordt bovendien bij de drempels versmald. Later, als de Soerenseweg van nieuw asfalt wordt voorzien, wordt de gehele weg versmald, passend bij de lagere snelheidsgrens.

Asfalteringswerk op schema
Het werk aan de wegen dat dit jaar zou worden uitgevoerd is vrijwel afgerond. In het voorjaar wordt het plateau op de Ribeslaan – Roosmale Nepveulaan gemaakt. Ook worden dan de fietspaden bij de inritconstructies van de wijk rood gemarkeerd (net als het fietspad op de rotonde bij AGOVV). De voorbereidingen voor het opknappen van de wegen in fases 2018 en 2019 worden in het voorjaar – volgens planning – gestart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!