Willem Kolff weer terug in Beekbergen

Vrijdag 10 februari 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Willem Kolff is terug in Beekbergen, het is een feit. Er is een straat in de nieuwe wijk in Beekbergen, gelegen aan de rand van het dorp naast het terrein van tuincentrum Het Hoogeland, naar hem vernoemd. En vanmiddag, vrijdag 10 februari, om 15:30 uur is de straatnaam onthuld. Willem Kolff, de arts die de eerste kunstnier ontwikkelde wat leidde tot de huidige nierdialyse.

In een wit winters landschap en gure kou verzamelden zich circa 25 belangstellenden voor de onthulling van het straatnaambord. Joop van der Meer (voorzitter van de dorpsraad Beekbergen-Lieren en voorzitter van de werkgroep Oud Beekbergen Lieren) hield een kort welkomstwoord. Na wat strubbelingen met de knopen van de vlag, kon de neef van Dr. Kolff het straatnaambord zichtbaar maken.  Naast een aantal bewoners van de straat was ook een achterneef aanwezig bij de korte plechtigheid.

De wijkraad had reeds tevoren aangekondigd dat, in verband met de kou, de andere toespraken onder het  genot van een hapje en een drankje in het lokale Fordmuseum, voortgezet zou worden.  Een initiatief dat tot stand kwam door de Werkgroep Oud Beekbergen-Lieren en de welwillende medewerking van de Dorpsraad Beekbergen-Lieren en de Gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!