Winnaar bekend Apeldoornse ‘Club van het jaar’

Woensdag 26 mei 2021

Door Henk Rijke

Ze waren bepaald niet de enige deelnemer. Ondanks corona hebben een aantal verenigingen een gooi gedaan naar de titel ‘Club van het jaar’ in onze gemeente. En de winnaar is: De Klup Apeldoorn.

Ontspanning en plezier

De Klup is een begrip in Apeldoorn. Het is dé ontmoetingsplek voor mensen met een (verstandelijke) beperking in Apeldoorn en omstreken. Met wekelijks ruim 30 activiteiten voor meer dan 400 deelnemers op het gebied van dans en zang, ontmoeting, sport, hobby en creativiteit, begeleidt door zo’n 130 vrijwilligers en stagiaires. Ook organiseren ze vakanties, kindervakantiespelweken en evenementen. Aan de Mariastraat in Apeldoorn bieden zij ontspanning en plezier en een creatieve omgeving om samen te zijn. Op Facebook laat de Klup weten ‘blij en trots’ te zijn op de titel ‘Club van het Jaar’ in de categorie cultuur. “Liefst 448 stemmen hebben we gekregen. Super bedankt! We zullen de titel met trots uitdragen.”

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Ambassadeurs zijn oud schaatser Erben Wennemars en zanger Typhoon.

De Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal.

Pluim

Wie zegt dat de tweede plaats niet telt. Vraag dat maar aan Joop Zoetemelk. In een tijd dat alle verenigingen het moeilijk hebben verdient elke vereniging die het afgelopen jaar activiteiten heeft kunnen ontplooien een pluim. Bij de overige deelnemers aan de ‘Club van het jaar’ verkiezing springt de nummer 2 geëindigd, ‘Muziektheater Apeldoorn’, er uit met een groot aantal stemmen. Deze vereniging wist toch de leden te binden door digitaal te gaan repeteren en waar het maar even kon en mocht te oefenen en hun leden plezier te bezorgen. Ga er maar aanstaan: zingen en spelen in coronatijd. In de verkiezing gingen ‘de Klup’ en ‘Muziektheater Apeldoorn’ lang gelijk op, maar de laatste week wist ‘de Klup’ een niet meer in te halen voorsprong te bemachtigen.

Muziek

Opvallend: ook alle andere deelnemers aan de verkiezing hebben muziek maken, in welke vorm dan ook, hoog in het vaandel staan: Muziekvereniging Prins Bernhard is als derde geëindigd en ook DAP Apeldoorn, Muziekvereniging Klarenbeek, Popkoor PoWerPop, het Matrozenkoor Apeldoorn en PJB muziekvereniging Beekbergen hebben stemmen en daarmee verdiende waardering gekregen in deze jaarlijkse verkiezing.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!