Winnaar SAM Restauratieprijs 2023 bekendgemaakt

Donderdag 17 augustus 2023

Door Redactie

De jury heeft haar besluit genomen en de winnaar van de SAM Restauratieprijs 2023 is bekend. Deze prestigieuze prijs, toegekend door Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM), wordt eens in de vier jaar uitgereikt aan het meest vakkundig gerestaureerde pand in de periode tussen 1 januari 2019 en 31 december 2022, waarbij de historisch-culturele waarde is versterkt.

Criterium

De keuze voor de prijswinnaar werd gemaakt uit karakteristieke, beeldbepalende, gemeente- of Rijksmonumenten en andere karakteristieke oude panden in de gemeente Apeldoorn, inclusief stad, dorpen en buitengebied. Ook bedrijfspanden en openbare gebouwen die aan deze criteria voldoen waren genomineerd.

Foto van het jaar

Parallel aan deze prijs liep de SAM Foto van het Jaar 2023-wedstrijd, waarin het publiek foto’s kon insturen van monumenten en karakteristieke oude panden. De genomineerden voor beide prijzen zijn inmiddels bekend. De winnaars worden aangekondigd op zaterdag 9 september om 11.00 uur in CODA (auditorium), direct na de officiële opening van de Open Monumentendagen. Wethouder Peter Messerschmidt zal de prijzen overhandigen.

Expositie

Een expositie met afbeeldingen van alle genomineerde panden is te bewonderen in het Stadhuis tot 24 september. Stichting Apeldoornse Monumenten organiseert deze wedstrijden met trots, om het belang van het koesteren van ons erfgoed te onderstrepen.

Neem voor meer informatie over eerdere prijzen en details, een kijkje op de site van Stichting Apeldoornse Monumenten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!