Winter in Apeldoorn betekent in februari feest

Woensdag 23 februari 2011

Door Peter Vroon

Winter in Apeldoorn betekent in februari feest.
Al van verre hoor je gillende meiden en jongens plezier beleven aan een ontzettend hard draaiend gevaarte buiten de hal. Al kijkend draait mijn maag om en vraag me af of dit een feestelijke manier is om je hoogtevrees te overwinnen of heel erg suicidaal te worden.

Nog diep onder de indruk slenter ik naar binnen om op te botsen tegen de, altijd te zoete, suikerspinnenkraam. Er slenteren vooral jonge tieners en beginnende pubermeisjes door de Amerikahal.
Hier ben ik voor het laatst geweest toen mijn kinderen jong waren.

Ieder heeft duidelijk plezier in alle mooie draaiende gevaartes en de schiettent mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het is plezier voor iedereen. Een unieke gebeurtenis zo in februari in Apeldoorn, eigenlijk de stad waar veel kermisondernemers wonen.
Ik denk gelijk  aan Bert: “Hmmm, toekomstige deelnemers aan de Coffeepitch.” Ik zie het al voor me: draaimolens bij het ACEC gebouw met Gerrit Steenbergen als de grote kermisondernemer en Bazbo als assistent.

Ruw worden mijn gedachten verstoord door de werkelijkheid. Namelijk dat het koud is buiten, in tegenstelling tot de warme hal vol met mensen die lol maken die dit voor geen kermisgoud willen missen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!