Winterpret op de slee

Donderdag 2 december 2010

Door ilona

Met dit vroege winterse weer staat iedere dag het hele schoolplein weer vol met ouders met een slee aan de hand. Zo kunnen de kinderen direct uit school weer sleetje rijden. Want wat is leuker dan dat, bij deze temperatuur? Dat er nu al een dik pak sneeuw ligt, is best bijzonder. Terwijl sinterklaas nog in Nederland is! Op oude plaatjes van sinterklaasvieringen zie je vaak Sint Nicolaas met zwarte piet zwoegen op besneeuwde daken, terwijl hij in de werkelijkheid meestal meer baat heeft bij een paraplu.

Het leukste van sleetje rijden is natuurlijk de helling af. Ook voor de ouders prettiger, want op vlaktes zijn die vaak het haasje als de slee getrokken moet worden. Wat zijn nu goede hellingen voor sleetje rijden hier in Apeldoorn? Omdat wij vlak bij het Matenpark wonen, gaan wij daar meestal de helling af. Aan de noordkant van het grote  grasveld heb je verschillende hellingen. De een nog sneller dan de ander. Dat maakt ook dat de ene helling meer gebruikt wordt door kleine kinderen, de ander door grotere kinderen en een derde door stoere knapen en volwassenen. Want wees nu eerlijk: wie zegt dat sleetje rijden alleen voor kinderen is? Het is bij mooie slee-dagen een drukte van jewelste. Jong en oud.

Wat zijn nog meer goede slee-hellingen? Ten noorden van de Deventerstraat naast de A50? Veld bij de Loenense waterval? Kanaalpark? Ik ken deze plaatsen niet uit eigen ervaring. Ik ben benieuwd of iemand betere slee-hellingen weet dan die in ons mooie Matenpark.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!