Wishbone Ash knallen in Gigant

Zaterdag 20 april 2024

Door Peter Vroon

De band Wishbone Ash groeide begin jaren 70 uit tot één van de meest gevraagde gitaarrock bands uit die tijd en ook vrijdagavond bewezen ze zich weer in de popzaal van Gigant. De band bestaat anno 2024 uit oprichter Andy Powell, die de lead vocals voor zijn rekening neemt en de rol van lead gitarist deelt met Mark Abrahams. Bassist Bob Skeat, inmiddels al 25 jaar betrokken bij Wishbone Ash, vormt samen met drummer Joe Crabtree de ritmesectie. 

De mannen zijn het spelen nog lang niet zat en de energie die de band verspreidde had duidelijk effect op de aanwezige fans van de band. Al 50 jaar lang rocken de heren de wereld rond met tomeloze energie. Uiteraard in verschillende bezettingen maar Andy is het langst spelende bandlid.

De vlammende gitaarsolo’s van Andy en Mark vullen de popzaal op een voortreffelijke wijze. De heren vullen elkaar aan met de dubbele gitaar solo’s die zo kenmerkend zijn in het  gitaarrock van de jaren 70.

Wishbone Ash gaat voor kwaliteit in de muziek en niet alleen voor de show. Soms keihard en op andere momenten zeer ingetogen spelend, maar altijd met toewijding en passie en met oud en nieuw werk. Nummers zoals: ‘The King Will come’, ‘Warrior’, ‘The Pilgrim’ en ‘Phoenix’ werden op rockende wijze de zaal in geslingerd.

De zaal was bomvol en en de leeftijd gemiddeld boven de 50 jaar. Veelal mannen en het aantal dames was in de minderheid. Iedereen stond ademloos te luisteren, hoewel er bij de hele rustige momenten toch irritant werd gepraat door een aantal mensen.

De echte Wishbone Ash liefhebbers hebben genoten en de avond van hun leven gehad.

Het was een optreden waar nog lang over nagepraat zal worden in Apeldoorn.

19 April 2024 Popzaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!