Wokrestaurant

Donderdag 16 april 2015

Door Rijanne Klouwen

Hoi ik ben Rijanne en dit is mijn eerste blog. Ik woon van kleins af aan in Apeldoorn en momenteel combineer ik dat met Groningen omdat daar mijn werk is. Een beetje ver uit de buurt. Het liefst had ik mijn werk ook in Apeldoorn gehad.

Voor mijn eerste blog ben ik naar een wokrestaurant geweest. Apeldoorn telt ongeveer 6 wokrestaurants. Dit restaurant ligt net buiten Apeldoorn maar is goed te doen met de auto, fiets en het openbaar vervoer. In het verleden ben ik vaker in wokrestaurants geweest. Wat erg fijn van dit concept uit eten is dat er voor ieder wat wils te vinden is. Een ruime keuzen uit eten en drinken is ook hier aanwezig. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel je opschept. Wat tegenwoordig nieuw is in veel wokrestaurants en waar ik zeker een voorstander van ben is dat je moet gaan betalen voor wat je ook niet opeet wat je op je bord hebt geschept. Zo hopen de restaurants dat ze minder weg gaan gooien aan voedsel.

17.20 uur we vertrekken naar het wokrestaurant. Daar aangekomen was het onwijs rustig op de parkeerplaats. We parkeerde de auto voor de deur en liepen naar binnen. We worden geplaatst aan een 6 persoonstafel. Lekker ruim. In de ruimte waar wij zaten zat nog een handje vol mensen al kletsend te eten.

Het eerste bordje eten gingen we gelijk ophalen. Standaard begin ik altijd aan het koude eten denk hierbij aan carpaccio, asperges in ham opgerold, sushi, gevulde eieren en salades. Terug op onze plaats werd de aanval op het bordje gestart. Het was heerlijk. Lekker met een glaasje rode wijn om alles even weg spoelen. In gesprek met mijn moeder, die mij meenam daarna toe, kwamen we op de verandering van de toetjesbar. Daarop stonden wij op om een nieuw bord eten te halen en uit te zoeken waar die toetjesbar was gebleven.

Al vrij snel kwamen we erachter dat de zaal aan de kant waar je ook je drinken kan halen vernieuwt was en dat daar nu ook de toetjesbar was neergezet! Helemaal uitgebouwd met nog een witte chocolade fontein en ijs is allerlei smaken. Wat ook nieuw is zijn de stoofperen en warme kersen.
Ik als toetjesfan kan ik mijn hart daar wel ophalen.

De toetjesbar was gevonden maar dat bewaar ik altijd voor het laatst. Eerst nog wat grillen op de bakplaat en wokken in de wok. Ook deze twee borden waren super lekker en vulde meer dan ik dacht. Langzaam aan werd het ook drukker bij de wok. Er ontstonden rijen bij de grill plaat en het wok gedeelte. Ik vond het persoonlijk erg fijn dat doordat wij vroeg aanwezig waren overal zo door konden lopen. Het eet ook een stuk rustiger.

Het was tijd voor de toetjesbar! Aanvallen zou je denken maar niets is minder waar. Ik was al zo vol van het eten wat ik daarvoor had gehad dat ik al toetje niet veel meer nam dan wat aardbeien met slagroom. Wat zeker ook heel lekker was. Wel had ik de chocoladefonteinen uitgeprobeerd wat echt wel een aanrader is!
Al met al was het ontzettend lekker en hebben wij heerlijk kunnen smullen van al dat lekkers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!