Woningbouwproject Park Marialust begint met bouwen

Vrijdag 24 december 2021

Door Tim Uilen

Als je de laatste tijd op het Zwitsalterrein bent geweest of over de Vlijtseweg hebt gereden, dan is je misschien iets opgevallen. Het stuk grond aan de overkant van het Zwitsalterrein wordt namelijk ontwikkeld. Vroeger zaten hier de voormalige Remeha fabriek en de gemeentekwekerij. Daar komen nu 2 nieuwe woonlocaties, toepasselijk Remeha en De Kwekerij genoemd. In totaal zullen er 84 woningen en appartementen gerealiseerd worden. De oude boerderij naast Het Koetshuis blijft in dit gebied wel staan.

Park Marialust

De appartementen die hier komen worden verdeeld over 2 gebouwen met 14 appartementen elk en 1 gebouw met 10 appartementen. De rest van de woningen zullen vrijstaande- en geschakelde villa’s zijn. Zowel de appartementen als de villa’s zijn koopwoningen in een behoorlijk duur prijssegment, maar dat is ook de gedachte achter deze ontwikkeling. Park Marialust moet namelijk de sfeer vanuit De Parken doorzetten, dus comfortabel wonen in een groene omgeving. Daarnaast zal dit gebied grenzen aan het Zwitsalterrein, waar in de toekomst ook nieuwbouw wordt verwacht. Zo zal Marialust later dus ook passen bij het straatbeeld aan de Vlijtseweg.

Alle woningen binnen Park Marialust zijn al verkocht en werkzaamheden om alles te realiseren zijn begonnen. Het is nog niet duidelijk wanneer dit project precies afgerond zal zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!