World Biggest Bootcamp Sprengeloo ligt binnen bereik

Woensdag 13 september 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Het is een drukte van belang woensdagavond 13 september bij de Americahal, de uitwijkmogelijkheid van de wereldrecordpoging van Sprengeloo Moves. De parkeerplaats raakt vol, de hal stroomt vol met leerlingen, ouders, broers, zussen en leraren. De organisatie is klaar voor het vestigen van het record ‘World Biggest Bootcamp’. De Bootcamp is een van de drie Sprengeloo Moves voor 3FM Serious Request.

Daan de Jong, een van de organisatoren, legt uit: ,,Op dit moment is er een officieus record van circa 400 deelnemers gevestigd in Zutphen. Wij gaan voor een plek in het Guinness Book Of Records, want die is er nog niet. Om een aanvraag te doen voor een plaats in dat boek, moeten we aan verschillende voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld het aantal deelnemers administratief vastleggen en er moeten filmbeelden worden overlegd. Zoals het er nu uitziet hebben we meer dan 1000 deelnemers en dat betekent tevens een mooi bedrag voor 3FM Serious Request. Spannend.”

Warming up

Vanaf 18.00 uur verzorgt DJ Keith de warming up en de spieren worden losgemaakt. Leerlingen zijn er klaar voor. Vriendinnen Kiara, Lisa en Demi, hebben er zin in: ,,Natuurlijk doen we mee. Daar hebben de leraren ook bij geholpen. Ze waren heel enthousiast. We denken dat we het gaan halen.” Vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar. Rieneke geeft aan dat het hun aanwezigheid onderdeel is van de vergunning: ,,Je weet nooit of er wat gebeurt, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.”

Bootcamp

Om 18.30 uur opent Daan de Bootcamp met een gezamenlijke oefening. Een bonte verzameling deelnemers op het middenterrein komt in beweging. Als een kluwen gaan het van voor naar achter en armen zwaaien van links naar rechts. Daarna volgen de deelnemers in acht groepen de aanwijzingen van de instructeurs op de oefenpodia. Er wordt serieus gewerkt én gelachen.

Resultaat

Om 19.30 uur eindigt de Bootcamp en zegt een tevreden Daan: ,,Er deden 1412 mensen mee en we dienen de aanvraag dus in. Het duurt een paar maanden voor we antwoord hebben, maar dat proberen we naar voren te trekken. De opbrengst van de Bootcamp ligt naar verwachting tussen de 5000 en 7000 euro. Nu nog twee projecten te gaan en inmiddels staat de teller staat al op 8000 euro. We zijn heel blij met de verschillende sponsoren. Daardoor is dit allemaal mogelijk. ” Sprengeloo is er vroeg bij en er volgen nog een mountainbiketocht en een kerstmarkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!