WSV eindigt 2014 met gelijkspel

Woensdag 24 december 2014

Door Eddy van der Poel

Hoewel de omstandigheden, een harde wind in de rug of je moest er tegen in, een goede wedstrijd onmogelijk maakten, was het einde ervan spannend. In de eerste helft was de thuisploeg de betere, maar vergat dat in de stand tot uitdrukking te brengen.

Na rust was de pressie naar voren zo mogelijk nog groter en dat leidde in de 75ste minuut tot de meer dan verdiende voorsprong voor WSV. Toby Kuhnen wilde een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied vol op de pantoffel nemen, maar zag ineens de scheidsrechter in de baan van het schot staan. Daar, waar 99% van de voetballers toch uithaalt en hoopt op een goede afloop van het schot, wist Toby zich in te houden en schoof de bal in de voeten van Jamarro Diks. Deze haalde verwoestend uit. Onhoudbaar voor de doelman van Stevo, die de bal binnen tegen de touwen sloeg. Een prachtige goal, die uitbundig werd gevierd door de hele ploeg van Jeroen Burghout.

Daarna vergat de overigens prima leidende scheidsrechter Rudolph uit Zutphen om WSV een penalty toe te kennen toen invaller Elwin Doornebosch binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald.

Stevo ging in de laatste minuten van de wedstrijd meer risico nemen en stuurde laatste man Ingmar Reinerink naar voren. Uitgerekend hij scoorde in de 88ste minuut de gelijkmaker. Een goed genomen en doorgekopte inworp ging via de vingers van doelman Michiel van Cranenburgh en de binnenkant van de paal het net in.

Een zuur einde voor de ploeg, die de meeste aanspraak maakte op de overwinning en graag een goed gevolg had gegeven aan de reeks overwinningen, waarin ze zich bevinden. Door Stevo werd het gelijke spel gevierd, alsof men via een laatste moeizame zege het kampioenschap had binnengehaald. Zo verschillend werd het einde van deze wedstrijd gevoeld.

Rest mij naast alle spelers, staf en begeleiding van WSV 1 ook de trouwe supporters, fans van WSV, luisteraars van Radio Sport Apeldoorn op zondagmiddag, lezers van deze rubriek en alle anderen prettige feestdagen en een goed en gezond 2015 te wensen.

Graag zien we jullie weer terug langs de lijn in Deventer op 18 januari voor de eerstvolgende wedstrijd van deze competitie tegen Helios. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.

WSV – Stevo 1 – 1

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!