WSV onnodig moeizaam naar winst tegen Wijhe’92

Vrijdag 7 november 2014

Door Eddy van der Poel

© WSV

Afgelopen zondag speelde WSV1 tegen Wijhe’92 1. Een competitiewedstrijd in de 2e klasse. De wedstrijd werd tot vreugde van het thuispubliek door WSV met 2-1 gewonnen.

Voor rust was het spel van de thuisploeg nog volop het aanzien waard. Met enthousiasme en redelijk voetbal werd Wijhe ’92 geen ogenblik rust gegund. Nauwelijks in staat van hun eigen helft af te komen moesten zij zich beperken tot verdedigen. En dat deden ze uiterst bekwaam. Tot de 16de minuut. Toen veroverde Ifè Oduguwa de bal op het middenveld en slalomde op weergaloze wijze door de defensie van Wijhe heen. Als laatste verschalkte hij de doelman en schoof de bal beheerst binnen voor de 1-0. Tot rust bleef het daarbij.

In de rust werd de geblesseerde Maurice Mackay vervangen door Remy Peters. Daarvoor verhuisde Thomas Talboom naar links en werd Remy op rechts geposteerd. Of het door deze omzettingen kwam of iets, wat in de thee had gezeten, weet ik niet, maar het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau. Het gevolg was in de 62ste minuut de gelijkmaker van Wijhe. Het aarzelend optreden in de defensie werd onmiddellijk afgestraft door Ricardo Heerink.

Lang mochten de bezoekers echter niet van deze stand profiteren. Invaller Jamarro Diks joeg vanaf een meter of 20 de bal snoeihard in de touwen voor een nieuwe voorsprong voor WSV. Hij had de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien door vanaf 11 meter opnieuw te scoren uit een volkomen terecht toegekende strafschop. Ifè Oduguwa was binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald hetgeen zijn directe tegenstander op rood kwam te staan. Opnieuw legde Jamarro aan, maar zijn harde trap belandde tegen de lat en sprong het veld weer in. Ondanks de goede kansen, die voetballend werden gecreëerd, bleef het 2-1. Bijna nog hadden de 10 van Wijhe de gelijkmaker kunnen bejubelen. Een afstandsschot van net buiten het strafschopgebied, belandde onhoudbaar voor de doelman van WSV tot zijn grote opluchting op de paal en stuitte het veld weer in. Zo blijft WSV ook na vandaag tweede in de rangschikking.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag wacht een nieuwe tegenstander Lemelerveld. Na afgelopen zondag zijn zij de hekkensluiter van 2J en dus voor WSV een moeilijk te bestrijden tegenstander. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.