WSV serveert soep bij Omnizorg

Dinsdag 16 februari 2021

Door Tim Uilen

Sportvereniging WSV (Wormense Sport Vereniging) Apeldoorn zette aan het begin van februari een actie op. Om de vereniging te steunen kon je voor 5 euro een liter erwtensoep kopen. Voor elke 5 liter die werd verkocht zou WSV een kop soep doneren aan Omnizorg. Daarnaast zou de overgebleven soep ook gedoneerd worden. En dat gebeurde onlangs: een aantal vrijwilligers van WSV deelde de soep uit bij Omnizorg.

Actie voor Omnizorg

Omnizorg zet zich in voor de rehabilitatie van mensen met verslaving of psychiatrische problematiek. Veel van hun cliënten zijn dakloos geraakt door een combinatie van problemen. Omnizorg biedt ze een rustige plek aan, hier kunnen ze ook praten met andere lotgenoten. De medewerkers van Omnizorg waren blij met de actie van WSV en vertelde dat het enthousiasme bij de cliënten hoog lag.

Voor de vrijwilligers was het even wennen in een vreemde keuken, maar snel werd de soep in een aantal pannen opgewarmd. De soep kwam van slagerij Ter Weele uit Oene en naast deze snert had WSV zelf ook een aantal dingen meegenomen: allerlei producten die normaal gesproken in de kantine geserveerd worden. “Wij kunnen het wel bij ons in de kantine laten liggen, maar dan gaat het toch over de datum heen”, zegt Machiel Esmann, voorzitter van de horecacommissie. “Dan kan je toch veel beter het weggeven aan iemand die er wel iets aan heeft.”

Serveren van de soep

Naast de soep en de overige kantineproducten was er ook stok- en roggebrood om met de snert te nuttigen. In de keuken werd de soep opgewarmd en het brood gesneden, terwijl beneden een serveertafel werd neergezet. Op de tafel werd alles uitgestald en er was ook nog ruimte voor koffie en thee. Naast de serveertafel in de kou werd ook nog een heater neergezet om de vrijwilligers een beetje warm te houden tijdens het serveren.

Iedereen was zichtbaar blij met de snert, broodjes en het drinken. Er vormde een lange rij en er ontstonden leuke dialogen tussen de cliënten en vrijwilligers. “Zo’n actie motiveert mensen toch om een litertje extra te bestellen”, zegt Wilma Quak, erelid van WSV. “Het is natuurlijk voor ons ook heel leuk, want je komt weer ergens anders en doet nieuwe ervaringen op.” Regelmatig kwamen mensen nog terug voor een tweede of derde kop snert. Overduidelijk was dus dat het initiatief gewaardeerd werd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?