Zangavond in Grote Kerk Apeldoorn voor Stichting Ambulance Wens

Maandag 5 februari 2024

Door Redactie

Op zaterdagavond 10 februari staat de Grote Kerk in Apeldoorn in het teken van een bijzonder evenement: een zangavond georganiseerd door Stichting ‘Muziek voor Elkaar’. Deze avond belooft niet alleen een muzikaal spektakel te worden maar draagt ook bij aan een nobel doel, aangezien de opbrengst volledig ten goede komt aan Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult de laatste wensen van terminale patiënten, die afhankelijk zijn van ambulancevervoer, met behulp van speciaal uitgeruste ambulances en een team van 270 medisch geschoolde vrijwilligers.

Gerenommeerde koren en musici

Het programma van de avond belooft een diversiteit aan muzikale hoogtepunten. Het Chr. Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’, opgericht in 1917, staat bekend om haar unieke koorklank en zal het publiek trakteren op een bijzonder optreden. Ook het Urker Mannenkwartet zal hun enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit laten horen, wat hen al grote populariteit heeft opgeleverd in binnen- en buitenland. Beide koren worden geleid door dirigent Gerwin van der Plaats.

Instrumentale toevoegingen

Naast de koren zullen ook Noortje van Middelkoop op panfluit en accordeon en organist André van Vliet een bijdrage leveren aan de avond. Met Noortje’s virtuositeit op de panfluit en accordeon en André’s talent op het monumentale Witte-orgel belooft het een avond te worden vol muzikale diversiteit.

Praktische informatie

Ds. A. Baas zal de opening en sluiting van de avond verzorgen en tevens uitleg geven over de te zingen liederen. De avond begint om 19:30 uur, maar de deuren van de kerk zullen al om 19:00 uur openen. Vanaf 19:20 uur is er gelegenheid voor samenzang. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €15, terwijl kinderen tot en met 12 jaar slechts €5 entree betalen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Koopjekaartje.nl, waarbij een speciale kortingscode ‘apeldoorn’ gebruikt kan worden voor een gereduceerd tarief van €12.50.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!