Zeepkistenrace Festival zonder zeepkisten

Zondag 8 mei 2022

Door Redactie

Na twee coronajaren zonder het Ensing Zeepkistenrace Festival komt het evenement terug naar het Orderbos voor de elfde editie. De organisatie heeft besloten om het festival van één dag naar liefst drie dagen te brengen. Om dit te realiseren is de samenwerking gezocht met Tim Koldenhof Events.

Op 26, 27 en 28 mei barst het feest los en is er van alles te doen voor het hele gezin. Organisator Dani Levy: “Door het grote succes van 2019 willen we dit jaar nog meer bezoekers de kans geven het festival te bezoeken, daarom zijn we nu naar drie dagen gegaan. Traditiegetrouw blijven we op Hemelvaartsdag, maar pakken we nu ook de vrijdag en de zaterdag erbij. Veel mensen zijn deze dagen vrij en er is weinig te doen in de regio. Dit jaar maakt het festival nog meer gebruik van de groene, kindvriendelijke omgeving.”

De race zelf is door afnemende interesse dit jaar geschrapt, maar er worden een heleboel nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma. Zo kun je dit jaar onder andere je eigen vogelhuisje timmeren, zijn er meerdere shows en is er een heus insectenpad midden in het bos. Dani Levy: “We hebben een nieuw terras toegevoegd, waardoor de bezoekers dit jaar nog langer lekker in het zonnetje kunnen zitten onder het genot van een biertje of wijntje. Naast de nieuwe activiteiten zijn er ook een aantal successen die weer terug zijn. De tokkelbaan die het hele veld oversteekt is er weer, je kunt je laten schminken en er is een groots springkussendorp. Uiteraard is er ook weer de hele dag muziek en zijn er diverse foodtrucks die het festival aankleden. Kortom, voldoende vermaak voor jong en oud. Het festival is elke dag van 11.00 tot 20.00 uur geopend. Voor meer informatie: www.zeepkistenracefestival.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!