Zero Waste Week Apeldoorn 2022

Donderdag 1 september 2022

Door Redactie

Wil je ook stappen zetten naar een duurzame leefstijl, maar weet je niet hoe? Tijdens de Zero Waste Week van zondag 11 tot en met zaterdag 17 september ontdek je verspreid over verschillende themadagen door de hele stad hoe leuk het is om te delen, ruilen, repareren, lokaal te kopen en bijvoorbeeld je eigen verpakking mee te nemen als je boodschappen doet. Met kleine en betaalbare veranderingen, maak je al gauw een groot verschil en zet je heel makkelijk de eerste stappen richting een duurzame leefstijl, met minder afval en verspilling.

Samen met de Gemeente Apeldoorn, Foenix, CODA en een groot aantal betrokken ondernemers uit Apeldoorn organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn voor het tweede jaar de hele week een zeer divers programma voor jong en oud.

Duurzaamheidsfestival NewTechPark

Zo trappen we de Zero Waste Week af op zondag 11 september met een duurzaamheidsfestival in het NewTechPark op het Zwitsalterrein. Wethouder Danny Huizer opent de Zero Waste Week. Daarna volgt er een geweldige Preloved Fashion show van verschillende kringloopwinkels uit Apeldoorn. Is er een optreden van de Jungle Warrior. Laten diverse ondernemers op de duurzame markt zien hoe het ook anders kan. Zijn er voor de kleintjes Prullenbakverhalen en leest Oma Berendientje voor uit de Klimaatjes. En laten CODA Experience Lab en Cruise2Reduce zien hoe je van afvalplastic weer een nieuw product kunt maken.

De hele week duurzame activiteiten

Maar er is meer. Tijdens de Zero Waste Week kun je diverse leuke activiteiten volgen. Wat dacht je van een online webinar over minimaliseren. Of leer je kleding repareren tijdens een Fixing Fashion avond bij CODA. Gigant heeft twee bijzondere films geselecteerd en IVN natuureducatie organiseert een wandeling door het stadsgroen van Apeldoorn.

Minder verspilling

Zero Waste gaat naast het verkleinen van de afvalberg, ook over minder verspillen. Van voedsel en energie bijvoorbeeld. Zo kunnen inwoners van Apeldoorn een afspraak maken met de energieconciërges van De A en laat Alfred Kookt zien hoe je met afgedankte kromme komkommers toch nog een heerlijke soep maakt.

Opschoonacties

Naast het uitwisselen van tips en ideeën over een duurzamer, afval- en verspillingsvrij leven mogen zwerfafval opruimacties tijdens de Wereldwijde Clean up Day op zaterdag 17 september niet ontbreken. Help je mee ploggen, plandelen en troep-suppen?

Korting op duurzame producten

Tenslotte bieden diverse Apeldoornse ondernemers tijdens de Zero waste Week kortingen op duurzame producten. Laat je inspireren om samen Apeldoorn en de wereld een stukje mooier maken. Elke stap is er een!

Bekijk alle activiteiten: https://www.zerowasteapeldoorn.com/ZWWapeldoorn2022/

Zondag 11 september t/m zaterdag 17 september

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!