Ziek van werk

Woensdag 8 september 2010

Door Niels Kater

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we een beetje ziek worden van ons werk, maar bij het Omnizorgcentrum maken ze het wel heel bont. Het personeel van de verslaafdenopvang zegt dat de afzuiginstallatie in de gebruikersruimte niet of slecht werkt, waardoor ook de medewerkers heroïnedampen inademen.

foto: Omroep Gelderland

De problemen met de afzuiginstallatie in het gebouw van Omnizorg in Apeldoorn moeten deze maand nog opgelost worden. Dat vindt wethouder Paul Blokhuis die de verslaafdenopvang regelmatig bezoekt. Hij wist niet dat er klachten waren over het inademen van heroïnedampen.

De directie van Omnizorg zegt in een reactie dat de medewerkers bij de bedrijfsarts zijn geweest, maar dat die niet heeft kunnen vaststellen dat personeelsleden ziek zijn geworden van de heroïnedampen. De directie vindt overigens wel dat de problemen met de afzuiginstallatie deze maand verholpen moeten zijn.

Naast de heroïnedampen klagen de medewerkers ook over slechte beveiliging, te weinig personeel en niet functionerende piepers en detectiepoorten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!