Zilveren Camera winnaar komt naar Apeldoorn

Vrijdag 29 september 2023

Door Redactie

De Zilveren Camera Tentoonstelling maakt opnieuw haar opwachting in Apeldoorn. Op maandag 2 oktober zal Eddy van Wessel, de winnaar van de Zilveren Camera 2023 de tentoonstelling officieel openen tijdens een ‘meet & greet’. Dit evenement, georganiseerd door Apeldoorn Photo is een van de hoogtepunten van het Fotofestival 2023.

Ontmoeting Topfotograaf

Tijdens de ‘meet & greet’ krijgen bezoekers niet alleen de kans om de tentoonstelling te bewonderen. Maar ook om te luisteren naar het verhaal van Eddy van Wessel. Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo, is verheugd over zijn komst: “Het is een unieke kans om een topfotograaf te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan over zijn werk en het winnen van deze bijzondere prijs.”

Details 

De ‘meet & greet’ vindt plaats op maandagavond 2 oktober om 19.30 uur in Wijkcentrum De Stop / CODA De Maten, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Toegang is gratis, maar aanmelden via Eventbrite wordt aangeraden.

Fotofestival 2023 en Zilveren Camera Tentoonstelling

Apeldoorn Photo organiseert het tweejaarlijkse Fotofestival, dat een platform biedt aan fotografen van alle niveaus. Dit jaar zijn er meer dan 10 verschillende exposities te bewonderen op diverse locaties in de stad. Een van de hoogtepunten is de Zilveren Camera Tentoonstelling, die landelijke erkenning geniet als de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland.

Eddy van Wessel

Fotograaf Eddy van Wessel heeft zijn sporen verdiend met het vastleggen van oorlogsgebieden. Waaronder Irak, Tsjetsjenië, Syrië en Oekraïne. Zijn kenmerkende stijl omvat zwart-witfotografie, waarbij hij tracht emoties in beelden vast te leggen. “Ik fotografeer een gevoel,” zegt Van Wessel. Met opdrachtgevers als Stern, Paris Match, Le Monde, Trouw, Der Spiegel en The Washington Post Magazine won hij in februari de Zilveren Camera 2022 voor zijn serie ‘Ruïnes van de vrijheid’. Hij is de eerste fotograaf die deze prestigieuze prijs viermaal in ontvangst mocht nemen.

De tentoonstelling

De Zilveren Camera Tentoonstelling is te bewonderen in Wijkcentrum De Stolp / CODA De Maten van 29 september tot en met 22 oktober 2023.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!