Zomerconcert ‘’Connecting Summertime’’

Dinsdag 21 juni 2022

Door Redactie

Het is de eerste keer dat de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten (hierna afgekort AJO)  in een zaal van dergelijke omvang, de Grote Kerk met 1400 zitplaatsen, optreedt en de eerste keer dat wij een concert richten op de genoemde doelgroepen. Naast onze AJO-orkesten, versterkt met leden van het Apeldoorns Symfonieorkest, treden diverse andere artiesten op, waaronder het blaaskwintet “Oostenwind”. Ook het unieke Bätz-Witte orgel van de Grote Kerk wordt daarbij gebruikt. Een concert vol verrassingen.

Muziek overschrijdt grenzen

“Wij willen de Apeldoornse bevolking in brede zin deelgenoot maken en laten genieten van onze muzikale mogelijkheden. Wij organiseren een concert als afsluiting van het orkestseizoen, met het thema ‘de zomer verbindt’, ofwel ‘Connecting Summertime’. Op 2 juli straalt de zomer iedereen tegemoet, en de verbinding komt tot uiting door gezamenlijk in orkestverband muziek te maken. Hierbij willen wij publiek uitnodigen dat normaal gesproken niet in contact komt met onze live muziek. Daarom is het concert toegankelijk en laagdrempelig, en wordt gratis aangeboden aan de hele bevolking van Apeldoorn en omstreken. Van jong tot oud, ongeacht afkomst, opleiding, etniciteit, gender, maatschappelijke status, financiële mogelijkheden. Muziek overschrijdt grenzen, verbindt, is inclusief, divers en een universele taal die iedereen verstaat en begrijpt.” volgens zegsman Michiel.

Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten

De AJO bestaat uit jongeren (8 tot 25 jaar) die gezamenlijk muziek maken (symfonische muziek, filmmuziek, musicalmuziek) in drie sub-orkesten en een ensemble, in een doorlopende leerlijn. AJO is uniek voor Apeldoorn, als enige (symfonische) jeugdorkest van deze omvang (40-60 leden). Voor details, zie https://a-jo.nl/.

Concert ‘’Connecting Summertime’’
Toegang gratis, vrijwillige donaties komen ten goede aan vluchtelingen en asielzoekers
Grote Kerk, Loolaan, Apeldoorn
Zaterdag 2 juli 2022, Inloop vanaf 14.15 u, concert 14.30 – 16.00 u, met koffie/theepauze

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!