Zomerkriebels door Apeldoorn fotostad

Woensdag 13 augustus 2014

Door Peter Vroon

Peter vroon

Apeldoorn begint weer vol te stromen met toeristen en dat is te merken. Afgelopen zondag waren er ook toeristen in Gigant om daar de Band Graveyard Railway mee te maken. Het dak ging eraf en dat konden de vakantie vierende mensen mee maken.

We kunnen hier ook lekker swingen en uit onze plaat gaan. Neem nou de mooie optredens van het NJO. Ik mocht bij een concert een fotografische inbreng hebben samen met wat andere kunstenaars. Klassiek meets de kunstenaar welke schildert en de klikkende fotografen. Een bruisend geheel in het toch al hippe Apeldoorn.

Afgelopen zondag was het in het Oranjepark een ware happening ondanks het natte weer. Wat over 2 weken gaat spelen is ook een leuke happening: Apeldoorn Fotostad. Waarin fotografie in al zijn vormen zichtbaar gaat worden en dat een maand lang met verschillende activiteiten. De officiële opening vindt plaats in het Stadhuis door de directeur van Coda. Zij treed ook op als een gastcurator. Veel vrij werk van fotografen en de expo over Pilzen samen met het autisme project voeren de boventoon. Ook in diverse Apeldoornse winkels en eetgelegenheden zal de fotografie te zien zijn. Uiteraard werkt de fotovakschool mee met dit geheel en ACEC natuurlijk ook. Dankzij Carin en Gerrit is dit alles mogelijk geworden. Ik ben trots op zulke gemotiveerde Apeldoorners.

Dat zelfde weekend zijn ook de Kanaalconcerten waarin weer veel gaat gebeuren. Kortom cultuur, muziek, passie en eendracht alom. Echt een beetje zomeren zoals dat heet. Niet te moeilijk, lekker losjes en met een smile op het gezicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!