Zomerkriebels: Expo van de heer Levie een podium voor kunst

Woensdag 16 juli 2014

Door Peter Vroon

Peter Vroon

Toen ik zomerkriebels op mijn ipad intikte kwam de Ipad met de term zomergroenten. Dat deed mij gelijk denken aan de heerlijke zomerse groenten van de Apeldoornse Stadsakkers.

Ja dat zomerse gevoel van het eten van groenten en aardappelen van de Stadsakkers was heerlijk afgelopen vrijdag avond. Adnan onze culturele knuffel Turk had een Veluws recept gemaakt bij de opening van de tentoonstelling van curator Heer Levie: ‘Apeldoorn zet de toon’. Daar werden allerhande mensen die zich kunstenaar noemen verwend met een mooi onthaal.

Ik deed ook mee omdat ik het simpelweg leuk vind een podium te hebben voor kunst. Het nadeel is dat geen hond iets koopt en wel zegt hoe mooi alles is maar het verreken om iets te kopen. Ach, en het Veluwse eten van Adnan: Zullen we me zeggen dat, dat een eenmalige gebeurtenis was en niet voor herhaling vatbaar.

Het geeft een zomers gevoel dat het opeens zo rustig is op het station. De zomervakanties in Nederland zijn her en der al begonnen. Onze terrassen zat afgelopen weekend heerlijk vol. Wat mij ook een zomers gevoel geeft is het kijken naar de Tour de France. Heerlijk om te zien hoe die renners zich inspannen terwijl ik denk: Die afstanden ga ik echt niet fietsen!

Bij het lezen van de lokale krant krijg ik het hele jaar al dat zomerse gevoel omdat er meestal weinig noemenswaardigs instaat en met de foto’s is het al niet veel beter.

Als de Zomer er eenmaal is dan geeft dat creatieve fotografen zoals Peter van Reisbergen en andere jonge honden de kans om mooie foto’s te maken. Een zomers gevoel geeft de tentoonstelling van David Levie in ieder geval wel. En zeker als straks aan het einde van de expo het NJO orkest gaat spelen samen met allerhande kunstenaars. De Zomer bruist en zeker in het cultuurkwartier. Wat is het toch fijn om in het zomerse Apeldoorn te zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!