Help de bevolking van Oekraïne

Zomerpakketten

Woensdag 12 april 2017

Door Stichting Present Apeldoorn

Terwijl ik dit schrijf, zit ik heerlijk met mijn laptop op schoot in de tuin. Ik geniet van de voorjaarszon en ondertussen kijk ik rond naar leuke ideeën voor de zomervakantie. Want, wees eerlijk, als je je zomervakantie nog niet hebt geboekt, zijn dit toch wel de dagen dat je daaraan gaat denken.

Die heerlijke lange warme dagen slenterend aan het strand of met een cocktail op een terras. Ik kijk er nu al naar uit. Maar tegelijkertijd besef ik me ook dat ik ontzettend veel geluk heb. Ik heb een keuze. Ga ik wel of niet op vakantie? En als ik ga, wat wordt dan de bestemming. Veel gezinnen hebben geen keuze …. Vakantiegeld dat binnenkomt, moet gebruikt worden voor schoenen en kleding voor de kinderen. Of een wasmachine die kapot is. Of andere zaken waar het geld hard voor nodig is.

Present Apeldoorn is een actie gestart: het maken van zomerpakketten. Deze pakketten worden juist voor de zomervakanties beginnen, aangeboden aan gezinnen die niet op vakantie kunnen. De pakketten geven een steuntje in de rug. Het helpt om ook vooruit te kijken naar een fijne zomervakantie. Het wordt vast weer een heerlijke zomer en in onze mooie omgeving zijn ontzettend veel leuke dingen te beleven. Hoe lekker is het wanneer een gezin naar een park kan gaan met en geniet van een heerlijke picknick. Een kleed, misschien wel uit het pakket, wordt neergelegd. Kinderen kunnen spelen met een bal, vlieger of springtouw dat in het pakket zat. Vader of moeder leest een mooi boek of tijdschrift. En wat fijn is het als wij daar allemaal een bijdrage aan kunnen leveren. Doe ook mee en stel een zomerpakket samen (tussen de 25 en 50 euro).

Present Apeldoorn is al druk bezig om te kijken of ze (vrij)kaarten voor verschillende evenementen en parken kunnen krijgen. Deze gaan dan nog extra mee. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de samenstelling van het gezin. En het leuke is dat u zelf het pakket kunt aanbieden. U ziet dus meteen voor wie u dit mooie pakket heeft gemaakt! Lukt het u niet om alleen een pakket te maken? U kunt dit natuurlijk ook samen met één van de buren of familieleden doen.

Kijk op www.presentapeldoorn.nl voor meer informatie. Ook leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?