Help de bevolking van Oekraïne

Zomervakantie

Woensdag 7 september 2016

Door Stichting Present Apeldoorn

Het is vrijdag 8 juli. Met een lach op haar gezicht zie ik mijn dochter op het schoolplein. Samen met alle kinderen en leerkrachten telt de directeur af. Tien, negen, acht…..de kinderen laten zich steeds meer horen….drie, twee, één…..Zomervakantie! De directeur wenst iedereen een fijne vakantie. Ik geef de juffen een hand en bedank ze voor het fijne schooljaar. Hand in hand loop ik met mijn dochter naar huis. Heerlijk zes weken genieten van vrije tijd en met ons gezin twee weken op vakantie. Mooi vooruitzicht.

Zo is het niet voor iedereen. Dat bedachten een aantal tieners van het Apostolische genootschap ook. Zij hadden dit jaar de wens uitgesproken om een dag tijdens het zomerkamp op een bijzondere manier te besteden. Ze hadden het idee om met gezinnen op pad te gaan die zijn gevlucht uit hun eigen land. Zo ontstond de samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Oost Nederland, de Apenheul en Stichting Present Apeldoorn.
Tijdens een presentatie op het zomerkamp kregen de tieners meer informatie over wat het project inhoudt en over vluchtelingenwerk. Ook waren er twee jonge vrouwen die zelf gevlucht waren. Ze vertelden hun ervaringsverhalen. We zien het allemaal op televisie en we lezen erover in de krant. Maar wanneer je van leeftijdsgenoten hoort hoe het is om te vluchten, dan is dat natuurlijk wel even iets anders.

Op 9 augustus was het zover. De jongeren gaan met meerdere gezinnen met jonge kinderen naar de Apenheul. Het was een groep van ongeveer 100 man. Een super geslaagde dag. En niet alleen omdat de Apenheul zo leuk is. Nee, vooral omdat ze contact maakten met Nederlandse jongeren en omdat deze gezinnen met hun kinderen zien wat er te doen is in Apeldoorn. Ze ervaren dat ze ook zelf op pad kunnen. Een dag naar Berg en Bos is super leuk om te ondernemen met je kinderen. Ze kunnen daar heerlijk spelen terwijl de ouders genieten van de natuur en alles even vergeten….voor zover dat lukt.

Ik vind het super dat jongeren zich op deze wijze één dag tijdens de zomervakantie inzetten voor anderen. Dit is wat je noemt een kleine moeite met een ontzettend groot plezier!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?