Heerlijk ontspannen muziek tijdens optreden Riverdistrict in Gigant

Woensdag 4 november 2015

Door Pedro Waldenaar

© Gerard Oltmans

 

Het zondag 1 november 16.00 uur; in Muziekcafé Gigant treedt de Utrechtse formatie Riverdistrict op. Terwijl onze nationale Poptempel Vredenburg/Tivoli te Utrecht financieel op instorten staat, bezoekt de band uit Rivierenwijk te Utrecht, Apeldoorns’Trots: de Poptempel Gigant.

Van een muzikaal failliet is totaal geen sprake in Apeldoorn; het bruist van de initiatieven op live-optredens te willen verzorgen: Mansion, Salon 1813, het Bluescafé, Art Café Sam Sam en stadscafé van Kinsbergen: er is keuze genoeg om in een weekend te genieten van goede muziek. En dat werkelijk allemaal gratis en voor niets!!

Drie gitaristen en een slagwerker kennen elkaar uit de buurt Rivierenwijk en vormen met elkaar de band met de toepasselijke naam Riverdistrict. Heerlijke ontspannen muziek, golvend en galmend, waar je gerust een aantal uren naar kunt luisteren en de week kan bijpraten. Een kabbelende rivier wordt afgewisseld met duidelijk aanwezige knisperende gitaren en met een drummer die vooral goed aanwezig is op de achtergrond; oftewel songs en muziek zijn met elkaar in evenwicht.

Het is goed dansbare muziek en ik hoor duidelijk een veel steverige uitvoering van The Nits; maar dan eigentijdser; vooral in het nummer All The Things you find outside. Het nummer Heartbreakers, hoe kan het ook anders, is uitverkozen tot Utrechtse Popsong van het jaar en afgelopen oktober hebben ze mogen optreden in de Wereld Draait door met hun nummer: “I guess…..the Underground”. Zelf noemen ze hun muziek alt-pop oftewel alternatieve pop. Het ligt lekker in het gehoor, soms is het zelfs rustgevend, dromerig, en als je bijna heel ver weg bent, in dromenland, wordt je ruw wakker geschud en kun je meteen de dansvloer op.

En gelukkig is er nog de pas uitgebrachte plaat: “Kansas Anymore” Een wijntje, een stukje kaas, een kaarsje en deze plaat: intimiteit is verzekerd. Het was weer een mooie zondagmiddag in het cultuurdistrict van Apeldoorn: Apeldoorn Leeft en Beweegt met muziekcafé Gigant als aanjager in de stad Apeldoorn.

Beelden zijn gemaakt door William Lindner:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!