Help de bevolking van Oekraïne

Zorgverzekeraar Menzis trekt stekker uit samenwerking gemeentes

Zaterdag 7 juli 2018

Door Daniel van Harmelen

Zorgverzekeraar Menzis wil de samenwerking met een aantal gemeentes opzeggen. Welke gemeentes voor de bijl gaan bij Menzis is nog niet duidelijk. Dat staat in een brief die Apeldoorners vandaag in bus vonden. De gemeente Apeldoorn heeft zo’n samenwerking.

De gemeente Apeldoorn heeft een contract lopen bij Menzis. Apeldoornse minima kunnen voor een gereduceerd tarief een zorgverzekering afsluiten bij Menzis. Zo hoeven minima die hun zorgverzekering bij Menzis inkopen geen eigen risico te betalen. Ook mensen die bij de WMO ingeschreven staan, mogen zich aansluiten bij de speciale polissen van Menzis.

In een brief aan Apeldoornse minima informeert de gemeente iedereen die is aangesloten bij Menzis. Daaruit blijkt vooral dat ook de gemeente Apeldoorn nog niet weet waar het aan toe is. ,,Wij verwachten dat Menzis in ieder geval tot 1 januari 2020 uw zorgverzekeraar blijft. Daarmee hebben wij voldoende tijd om voor u een oplossing te vinden”.

De gemeente zegt in gesprek te gaan met de zorgverzekeraar om tot een oplossing te komen. Maar ,,het kan zijn dat een andere verzekeraar in beeld komt. Hoe dan ook: Wij doen er alles aan om het voor u op te lossen”.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?