Zuidbroek krijgt supermarkt

Zaterdag 19 juli 2014

Door Redactie

© Het Kristal

Wethouder Nathan Stukker is blij met het bericht dat Coop een supermarkt begint in Zuidbroek eind dit jaar. “Er is plek voor een supermarkt in Zuidbroek van 675 vierkante meter. Ik ben blij dat die er komt, want het zal een welkome aanvulling zijn op het aanbod van winkelcentrum Anklaar voor de bewoners van Zuidbroek.”

Coop ontwikkelde de plannen voor de nieuwe supermarkt samen met woningcorporatie de Woonmensen en maatschappelijke organisatie Stichting de Passerel. De Coop-supermarkt wordt gerealiseerd in het Kristal, een wijkgerichte voorziening in Zuidbroek waar buurtbewoners elkaar gemakkelijk en spontaan kunnen ontmoeten. In het Kristal zijn onder andere al een brasserie, diverse scholen, een sporthal, zwembad en een multifunctioneel centrum gevestigd. Er wordt gezorgd voor voldoende parkeerplaatsen voor de winkel.

Maatschappelijke verantwoord

Coop hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De organisatie kiest er daarom voor om in de winkel ook arbeidsplaatsen te bieden voor een aantal mensen met een beperking. Deze medewerkers worden begeleid door Stichting de Passerel. Wanneer alles volgens planning verloopt, opent de nieuwe supermarkt eind dit jaar zijn deuren.

Bron: Gemeente Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?