Als maatje écht iets kunnen betekenen in iemands leven?

Woensdag 17 mei 2023

Door Apeldoorn Pakt aan


Meedoen! Dat willen de cliënten van Iriszorg, locatie het Hoogeland Beekbergen ook graag. Als maatje help je iemand weer grip op het leven te krijgen door samen leuke dingen te doen en er “gewoon” te zijn.

Wat ga je doen?

Als maatje bij IrisZorg kun je écht een verschil maken in het leven van de cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen.

Ongeveer één keer per week spreek je samen af. Je overlegt samen wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Je kunt ook helpen bij het wegwijs maken op een laptop of met Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Voor meer informatie/aanmelding:

IrisZorg – Het Hoogeland Beekbergen | Apeldoorn Pakt Aan

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581. Kijk voor meer vrijwilligersvacatures op: Home | Apeldoorn Pakt Aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!