Politienieuws: Beschonken man rijdt door na veroorzaken botsing

Dinsdag 9 december 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Zondagavond 7 december is een 48-jarige Apeldoorner aangehouden nadat hij een botsing veroorzaakte en daarna doorreed. De man bleek gedronken te hebben, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 49-jarige automobiliste reed rond 18.10 uur over de Loseweg toen zij de auto van de man haar tegemoet zag rijden. De ruimte was in verband met geparkeerde auto’s beperkt, maar toch wurmde de bestuurder zich tussen de auto van de vrouw en de geparkeerde auto’s door. Hierbij raakte en beschadigde hij zowel de auto van de vrouw als een geparkeerde auto. Na de aanrijding reed de man door.

De vrouw keerde haar auto en reed achter de man aan. Zij verloor de auto op enig moment uit het oog, maar spotte de auto even later weer. De auto stond inmiddels ergens geparkeerd. De locatie en het kenteken is doorgebeld aan de politie, die ter plaatse ging. De eigenaar van de auto is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van, en doorrijden na de aanrijding. Hij bleek bovendien gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 975 ug/l (ruim vier keer meer dan toegestaan) waardoor zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 08-12-2014 | 14:32

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!