1-2-tje: ‘El Mirador, wat een verschrikkelijk bouwwerk gaat dat worden’

Woensdag 3 mei 2023

Door Peter Vroon

Hoi Bart,

El Mirador, wat een verschrikkelijk bouwwerk gaat dat worden. Zo’n grote puist in het centrum van Apeldoorn. Ik vind het echt afschuwelijk dat deze toren het dorpse karakter van ons centrum gaat ontsieren. Ik zie het al voor me, de felle winden in het voor- en najaar. Ditzelfde effect zien we bij het oerlelijke gebouw van het Kadaster. Altijd winderig. Ik snap echt niet dat de lokale politiek dit wil.

Of is dit een verzinsel van de ambtenaren van onze gemeente. Kijk, dat grootstedelijke denken doet het goed in Rotterdam met echt grote torens en gebouwen, maar zo’n lelijke puist in Apeldoorn plaatsen vind ik echt een grof schandaal en een totale verspilling van grond en gemeenschapsgelden.

Goed Bart, het terrein waar deze toren moet komen was ook niet fraai en eigenlijk was het een zeer lege en lelijke plek in het hart van het centrum. De lokale overheid kan een andere, betere functie aan dit terrein geven. Je kan daarbij denken aan horeca, winkels of een mooi parkje.

De lokale politiek heeft hier de plank misgeslagen wat mij betreft.

Jouw argumentatie over meer reuring begrijp ik echt niet. De plek binnen het centrum is levendig genoeg lijkt me. Straks, als deze toren er komt en er veel mensen zullen komen wonen, zullen veel bewoners gaan klagen dat er te veel lawaai in “hun“ centrum is. Denk eens aan bewoners die hun hondje gaan uitlaten en uitgerekend voor jouw woning hun dier zijn/haar behoefte laten doen. Ik zie jou dan al reageren op de “socials” dat het een schande is dat mensen hun omgeving verwaarlozen.

Nee Bart, één “Mirador” is al te veel, maar drie wordt echt een nachtmerrie wanneer ik daar aan denk.

Ik hoop echt dat dit onzalige project nog lang op zich laat wachten.

Op de discussie over “dorp of stad” kom ik graag een andere keer terug.

Bart, ik ben heel benieuwd hoe jij aankijkt naar de komst “tijdelijke loopbrug” over het kanaal voor de studenten in Apeldoorn.

Het gaat over het onderwerp dat de studenten 5 minuten om moeten lopen voor ze bij de school zijn. Dit brengt de nodige discussie met zich mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over column

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!