1-2’tje: ‘RTV-Apeldoorn en Samen1 kunnen prima beide subsidie krijgen.’

Woensdag 6 september 2023

Door Peter Vroon

Hoi Bart,

Ja Bart, ik heb elke dag vakantie. Je weet wel, gepensioneerd en genietend van het vrije leven. Maar ik heb dan ook 50 jaar werken in de gezondheidszorg achter de rug. Dat is die sector die al jaren onderbetaald wordt, met name de werkers aan het bed of in de thuiszorg.

Ik denk wel eens wat ik nu was gaan doen als ik weer 21 jaar zou zijn. Ik zou denk ik exact hetzelfde beroep kiezen, want zorg voor anderen zit in mijn hart en aderen.

Ik hoop ook ten volle dat er meer werknemers gaan komen in de zorg, want het is echt nodig. Anders zullen we in de toekomst elkaars billen moeten gaan wassen, omdat er geen mensen meer zijn om ons te verzorgen.

On topic, tv kijken wat is dat? Ik kijk al jaren geen tv meer, alleen het nieuws ’s morgens vroeg.
Ik ben er mee gestopt in de coronaperiode, omdat er alleen maar nieuws kwam dat eenzijdig was. Mijn nieuwsgaring haal ik van de socials en mijn lijfkrant: Het Nederlands Dagblad.

Ik had je de vraag inderdaad gesteld over RTV-Apeldoorn en Samen1. Jij en ik denken hier wel hetzelfde over. Ik kwam op de vraag omdat ik voor Apeldoorn Direct de dagvierdaagse in beeld bracht.
En wie stond daar? Juist, RTV-Apeldoorn. De oranje hesjes van Samen1 zag ik niet. Het valt me vaak op dat RTV-Apeldoorn bij evenementen aanwezig is en verslag doet op het internet. Ze zijn letterlijk in beeld en dat doen ze met eigen middelen, want ja Bart, de gemeentelijke subsidie hebben ze niet meer. Ik heb deze informatie uit de eerste hand van RTV-Apeldoorn medewerkers.
Afgelopen dinsdag luisterde ik naar een radiouitzending waarin mijn leermeester uit de fotografie, Karel Tijssen, zijn expo in Nova aankondigde. Ook op radiogebied is RTV-Apeldoorn actief. Ik bedoel hiermee te zeggen dat RTV-Apeldoorn wel zichtbaar is met eigen middelen, maar ook bij RTV-Apeldoornis is de geldboom niet onuitputtelijk.

Uiteraard is het belangrijk om een lokale omroep te hebben. Het is belangrijk om de buurtberichten en onze stadse fratsen te kunnen delen met elkaar. Dat doen ze bij RTV-Apeldoorn zeker goed. Ik vind het stuk voor stuk kanjers met hun mediahart op de juiste plaats.

De kwaliteit van RTV is nou niet bepaald hoogstaand en af en toe inderdaad zeer amateuristisch, maar er worden met passie en inzet programma’s gemaakt.

Uiteraard krommen mijn tenen ook van sommige berichten en zaken, maar liever kromme tenen dan een totaal onzichtbare Samen1.

Ja, ik kom ze met reclame plakplaatjes tegen op stoplichten in Apeldoorn, maar wat ze doen daar heb ik geen idee van. Wil Samen1 een succes gaan worden dan mogen ze wat meer aan hun eigen PR gaan werken.

Ja Bart, Ik heb dagelijks mijn ipad en telefoon aan om alles wat zich aandient te kunnen zien en er een mening over te kunnen geven, gepensioneerd zijn geeft een dagelijkse vakantiebeleving.

Over zien gesproken, jij en ik hebben beiden een staaroperatie achter de rug en zien zaken samen helderder. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitwerken de komende tijd.

Ik hoop echt dat de Apeldoornse politiek de subsidie gaat heroverwegen en dat RTV-Apeldoorn ook weer een kans krijgt om zich te laten zien, mogelijk met een meer professionele programmering en dat ze bijvoorbeeld samen met Samen1 kunnen optrekken in het lokale medialandschap.

Ik denk zelf dat de lokale politiek hiernaar moet gaan kijken. Eigenlijk wens ik dat ze beide, zij aan zij, ons bedienen met nieuws en lokale zaken.
De lokale politiek is aan zet om hier verandering in laten komen. Zij zitten aan de subsidiekraan. Dan wordt het echt Samen1.

Iets anders Bart, van de week moest ik snel iets ophalen met de auto en ik stond bijna een uur vast. Wat vindt jij van het autobeleid in ons centrum? Ik hoor je er graag over volgende week.

Hartelijke groet,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over column

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!