1-2’tje: ‘Hopelijk zijn we af van het elitaire linkse geluid’

Woensdag 29 november 2023

Door Peter Vroon

Beste Bart,

Afgelopen woensdag zat ik als onafhankelijk voorzitter van een stembureau in Apeldoorn, in de wijk Orden. Een wijk waarin alle culturen samenkomen en dus de kern vormt van onze Apeldoornse samenleving. Een wijk waarvan de bewoners van Berg en Bos waarschijnlijk minachting hebben voor het arme gepeupel.

Ik ben blij dat ik daar zat en onze multiculturele medelanders kon verwelkomen om te stemmen als Nederlander. Ze deden dat massaal. Gemotiveerd en met volle overgave. Wat bleek: Denk scoorde redelijk, maar de PVV was de winnaar in dat stembureau in Orden. Democratischer dan dit kun je het niet krijgen Bart. Ik ben trots op onze democratie.

Jij hebt het over Baudet. Inderdaad schandalig dat hij fysiek weer zo werd aangevallen. Schandelijk dat dit weer is gebeurd. Volkomen gestoord en verachtelijk. Ik ben geen fan van hem, maar respecteer zijn standpunten. Hij is niet anders dan de profeten van de linkse kerk. Fortuyn werd ook geframed door de linkse elite. Ik weet nog goed dat Melkert Pim Fortuyn verachtte. Verschrikkelijk. Fortuyn werd notabene omgelegd door Folkert van der G., een Hollandse milieuactivist. Melkert heeft nu een belangrijke functie als voorzitter van de koepelorganisatie Ziekenhuizen.

Hoe bestaat het Bart, dat dit soort figuren steeds weer een podium krijgt om hun ideeën en visie te kunnen verkondigen. We komen nooit af van de “framesocialisten“. Ik vind het walgelijk.

Gelukkig Bart, respecteren wij elkaar in hart en nieren en ik heb veel respect voor jou als persoon, ook al ben je dan links.

Je mag me feliciteren voor het feit dat ik, samen met een aantal miljoen andere mensen, het linkse gezwets beu ben en dat er eindelijk een echte verbinding zal gaan plaatsvinden nu de PVV heeft gewonnen. Ik geloof in de democratie, ook in Apeldoorn.

Even een paar feiten over de grootste partijen in Apeldoorn:

PVV: 22648 stemmen

VVD: 15869 stemmen

Groen/Links 14333 stemmen

Bart, ik bedoel maar, het kan veranderen, in zowel de landelijke politiek, als ook in Apeldoorn.

Je weet dat ik op Martin Bosma heb gestemd, omdat hij voor mij de ultieme onafhankelijke Kamervoorzitter is. Ik vind hem geweldig. Hij is objectief en hij durft te verbinden. Je mag me feliciteren voor het feit dat het volk heeft gesproken.

Je verhaal over de cultuur neem ik voor lief. Het kan inderdaad heel goed zijn dat we daarin gaan inkrimpen, maar Bart, de woke cultuursector mag wat mij betreft gaan nadenken over hun positie. Heel veel musea willen links deugen en vooral inclusief zijn, behalve voor het PVV-geluid. Wie sluit wie nou uit? 

Te bedenken valt dat BNN/Vara nu vreest voor haar bestaan. Terecht dat ze moeten gaan nadenken. Veel media waren tot nu toe beïnvloed door het linkse gedachtegoed en niet in staat echt te onderscheiden wat waar is en wat niet. Veel huidige jonge journalisten zijn opgevoed door de “rubberen tegel” ouders. Ze janken maar wat en framen waar het nodig is. In plaats van kritisch te zijn verkondigen ze hun linkse “woke“ evangelie.

Ik verwacht zeker van jou een biertje en dan klinken we op het feit dat we een democratie zijn die niemand uitsluit, links rechts, midden, allochtoon. Niemand, maar dan ook niemand wil de PVV aan de kant zetten. We zijn allemaal naakt geboren en zijn volkomen gelijk aan elkaar. 

Laten we alsjeblieft ons hart spreken en verbinden. Ik feliciteer jou, niet met de uitslag, want ik weet hoe je daar van baalt, maar met het feit dat jij tegenwoordig ook het lokale politieke nieuws op de radio mag duiden in een column. Ik ben benieuwd of je het succes van de PVV daarin ook gaat benoemen.

Ik groet je Bart, met een hart vol enthousiasme dat we, samen, onze stad blijvend politiek kunnen beïnvloeden. Jij vanuit je centrum linkse D66 hoek en ik vanuit mijn PVV gedachtengoed. 

Bart, Een hartsgroet, Peter 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over column

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!