Help de bevolking van Oekraïne

Nieuw talent start tour in Apeldoorn

Donderdag 1 november 2012

Door Ingeborg

Aanstaande zondag 4 november om 16.15 uur begint in Apeldoorn bij Gigant de clubtour van Nielson.
Wie is Nielson? zullen velen zich nu afvragen. Nielson stond in de finale van de Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Het zat er aan te komen. Nielson uit De Beste Singer-Songwriter van Nederland, heeft Beauty & de Brains uitgebracht als single. Het nummer staat nu al op 14 in de iTunes Download Top 100, dus een notering in de Single Top 100 ligt in het verschiet.

Nielson ontpopte zich met Beauty & de Brains vrijwel direct na de eerste uitzending tot een regelrechte internethype. Meer dan 300.000 views op Youtube binnen 3 weken. In onze NLpop poll gaat Nielson, samen met Mattanja (die afgelopen week opnieuw de Single Top 100 bereikte met haar nummer Beautiful Imperfections) aan kop.

De 22-jarige Nielson kwam al vroeg in aanraking met muziek; sinds zijn jeugd speelt hij gitaar en drums en kwam er al snel achter ook een talent voor zingen te hebben. In zijn puberjaren deed hij mee aan diverse talentenjachten en werd in 2009 benaderd door MTV Networks om auditie te doen voor een nieuwe popgroep genaamd Zirkus Zirkus.

Als leadzanger van die groep behaalde hij twee top 10 hits, en trad hij door heel Nederland op, met als hoogtepunt een uitverkocht Ahoy. In 2011 stopte de band en studeerde Nielson af aan de Herman Brood Academie.

Momenteel werkt Nielson aan zijn debuutalbum dat medio 2013 zal verschijnen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?