De Dijk: Groots in het klein

Woensdag 27 mei 2015

Door Wilco Westrik

Trots als een pauw kon Huub van der Lubbe afgelopen zaterdagavond melden dat zij zaterdagavond 23 mei voor de 50e keer een optreden in Gigant mochten verzorgen. Wederom een volle bak in de Gigant zoals dat de afgelopen jaren altijd het geval was geweest. Jelle Broek doet het toch al met al niet slecht, zij het dat op een gegeven moment zijn distortion knop niet aan stond. Hij had wat mij betreft wel wat meer op de voorgrond mogen staan qua solo’s.

Huub zelf was kort daarvoor ook ziek geweest. Tijdens het concert smeerde hij zijn keel met enige egelmaat met een goedje. Het concert kende naast de bekende klassiekers ook vele nummers van het vorig jaar uitgebracht album “Allemansplein” en dat bleken de nodige gevoelige luisterliedjes te zijn. Oog voor de zaal, oog voor de kleine man van ik schat 10 jaar die vooraan het podium met koptelefoon/gehoorbeschermers de liedjes aanhoorde. Het zijn klein, groot en belegen mensen die De Dijk willen aanhoren. Van een hossende zaal op het nummer “ dansen op de vulkaan “ tot het melancholieke nummer “ kan ik iets voor je doen “ allen waren ze strak geregisseerd.

Tot 2x over toe kwamen de heren op het eind van hun concert terug het podium op om van zich te laten horen. Een menigte die daar dan ook wel luid en duidelijk om vroeg overigens en op hun wenken werden bediend. Over een half jaartje staan ze er weer en wel op zaterdag 17 oktober maar wees er wel op tijd bij want…vol is vol….Wedden dat ook dat optreden weer een feestje wordt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!