ACEC gaat zaterdag internationaal

Woensdag 10 mei 2017

Door Redactie

In ACEC leggen kunstenaars momenteel de laatste hand aan de expositie Abstract Wall Paintings III, die is gewijd aan 100 jaar De Stijl. Het internationale kunstenaarsproject project is gelijk in tijd, thema en titel. Naast ACEC doen kunstruimtes in Rotterdam, Sydney en Marseille aan het project mee.

Verschillende kunstruimtes in binnen- en buitenland maken dit parallelle project mogelijk. De tentoonstelling viert, met vele andere tentoonstellingen in heel Nederland, het 100-jarig jubileum van kunststroming De Stijl. Deze kunststroming, waar Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld de meest bekende voorbeelden van zijn, heeft wereldwijde invloed gehad op de ontwikkeling van de beeldende kunst en vormgeving.

Abstract Wall Paintings werd voor het eerst in 2015 georganiseerd in ACEC Apeldoorn. Projectleider was en is Jasper van de Graaf, een bekende in het circuit. In 2015 was er ook een muurschildering van zijn hand. Over Jasper: Bekende kunstenaar, muurschilderingen van hem zijn getoond in ondermeer New York.

Het resultaat is een monumentale ‘stalenkaart’ zijn die de diversiteit van abstracte kunst van nu laat zien. Bezoekers die Mondriaan zoeken zullen vast bedrogen uitkomen, maar Mondriaan zou zelf vast zijn ogen uitkijken. De opening in ACEC is zaterdagmiddag 13 mei om 16 uur. Bezoekers kunnen zich bij ACEC opgeven of via gerrit@steenbergen.cc voor een kunstenaarsbuffet van meester-kok Adnan Akdemir. Abstract Wall Paintings III eindigt op 25 juni.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!