ACEC: Opgebouwd en afgebroken

Woensdag 30 november 2016

Door StrangeArt

Zaterdag 3 december 16.00 opening van de thematische tentoonstelling “Opgebouwd en afgebroken”.

In de tentoonstelling ”opgebouwd en afgebroken” gaan vier beeldende kunstenaars in op een intrigerend proces. Namelijk enerzijds op het proces van vormgeving, constructie en oprichting van onze bebouwde omgeving en anderzijds weer het verval van dezelfde omgeving, door bijvoorbeeld veroudering en slijtage. Maar ook harde processen als natuurgeweld en oorlog zorgen voor vernietiging. Van beide processen willen de vier kunstenaars de eigen betekenis en schoonheid laten zien. Zij doen dit door in tekeningen en schilderijen nieuwe gave gebouwen en steden te tonen, naast werken van ruïnes, bunkers en ondefinieerbare hopen puin. De vier beelden kunstenaars zijn, Eugène Terwindt, Marcel Doorduin, Francis Konings en Ben Haggeman. Intiatiefnemer is Eugéne Terwindt en hij zal tijdens de opening een toelichting geven.

Aansluitend op de opening is er een kunstenaarsbuffet. Reserveren bij gerrit@steenbergen.cc. Op het menu staat Indiase Curry. De kosten bedragen € 11.

Persoonlijk: Ik wandel regelmatig binnen bij het ACEC. Een opening mis ik zelden: Lekker eten (Adnan kookt) met een clubje zeer toegankelijke mensen. Gewoonweg bar gezellig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!