Activiteiten rondom de Week van de Alfabetisering in CODA

Dinsdag 1 september 2015

Door Redactie

Tijdens de Week van de Alfabetisering (7 tot en met 13 september) vestigt CODA door middel van speciale activiteiten de aandacht op het probleem van laaggeletterdheid. Taal is het uitgangspunt voor deze activiteiten die in alle vestigingen gepland staan.

Voorleeslunch

De vrouwengroep van Da Capo komt maandag 7 september op uitnodiging op bezoek bij CODA. Carin Reinders (directeur-bestuurder van CODA) leest tijdens de lunch voor en na afloop kunnen de deelnemers kennismaken met de mogelijkheden van CODA Bibliotheek.

Scrabble Café

Scrabble is een spel van alle tijden. Of je nu de bordversie speelt of op je tablet of mobiel woordjes legt: het blijft goochelen met letters en dus met taal. Kom woensdag 9 september om 10.30 uur naar CODA en daag andere scrabble liefhebbers uit voor een potje. Naast de bordversie is er ook de online versie Wordfeud waarbij je op je tablet of mobiel online tegen een tegenstander speelt. Heb je hulp nodig bij het installeren van deze app, neem dan jouw tablet of mobiel mee. Het Scrabble Café wordt in alle vestigingen gehouden behalve CODA de Bouwhof en CODA Boekenbus.

Voorleesbingo voor kinderen

Bij deze bingo zijn de cijfers verstopt in het verhaal en moet je goed luisteren om de cijfers te horen. Is het verhaal te spannend, dan mis je misschien wel een getal en dus de bingo…. De middag begint om 15.00 uur in alle vestigingen (behalve CODA Ugchelens Belang en CODA Boekenbus) en voor iedere BINGO! is er leuk een prijsje.

GroenRijk zet de boekjes buiten

Wat is er nu heerlijker dan voorgelezen worden tussen het groen? Tuincentrum GroenRijk (Malkenschoten 9 in Apeldoorn) en CODA hebben samen een voorleesmorgen georganiseerd: vrijdag 11 september tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen ouders met hun peuters luisteren naar een voorleesverhaal en meedoen met een leuke speurtocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!