Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn € 140.000.000,- in de min

Dinsdag 10 januari 2012

Door Redactie

Ernst van Rossum / Frevaro

Onze kritische blogger Niels Damstra kaartte het al aan n.a.v. het Apeldoorns Stadsfeest en gisteren mocht wethouder Fokko Spoelstra nog het één en ander uitleggen bij Nieuwsuur: de grond van Apeldoorn is dusdanig gedaald in waarde (door o.a. gebrek aan ontwikkelingen) dat we kampen met een schuld van € 70.000.000,-. Althans dat bedrag werd al eens geroepen. In de aflevering van Nieuwsuur van afgelopen maandag komt het bedrag van € 100.000.000,- uit de mond van de wethouder.

Het Apeldoorns Stadsfeest gaf ons echter een nog meer schrikbarend bedrag van € 140.000.000,-. Let wel: dit is een bedrag met 7 (!!!!!!!) nullen en 2 cijfers daar weer voor. Da’s veel! Het werd tijdens het stadsfeest niet hardop gezegd, maar Spoelstra liet weten dat het ook op het bord van de burger komt te liggen. Even heel sec gedeeld over 156.000 inwoners kost het ons € 900,- per persoon. Dan reken ik ook de kinderen en ouderen mee die in echt niet of veel minder daaraan gaan meebetalen. Het is een rekensom die u ook begrijpt en u ziet in dat het dus niet klopt. Het wordt dus meer.

De gemeente zelf bezuinigt maar liefst € 17.000.000,- binnen de witte muren van het stadhuis. Is dat werkelijk bezuinigen of vallen deze mensen in regelingen die weer uit een ander belastingspotje wordt betaald. We zijn er in elk geval niet over uit. Over veel dingen niet? Hoe kan dit enorm tekort ontstaan? Waarom gaan de burgers betalen? Wie is er verantwoordelijk? En wat zijn de conclusies voor de verantwoordelijken die we trekken uit dit wanbeleid?

Bekijkt u het gesprek tussen flirtcoach Saskia Paulissen en de wethouders hier terug:
(beelden: GreenPixx Media)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?