Apeldoorn in de ban van het WK Beachvolleybal

Donderdag 2 juli 2015

Door Redactie

Tweede ronde partijen WK Beachvolleybal bekend

Strandtemperaturen, stoere mannen en vrouwen; Apeldoorn is sinds afgelopen vrijdag in de ban van het WK Beachvolleybal. Ondanks dat er geen Nederlanders duo’s meer in Apeldoorn aanwezig waren, mag de “Volleybalhoofdstad van Nederland” zich nog steeds rekenen op een enorme schare fans. In een nagenoeg uitverkocht stadion op het Marktplein werden vanavond de eerste partijen uit de knock-out fase gespeeld.

In de ochtend was het de beurt aan de dames. Het duo Wang / Yue, dat voor het eerst dit toernooi speelde in Apeldoorn, versloeg het Amerikaanse duo Day / Kessy met 21-19 en 21-18. Meervoudig Olympische Kampioene Walsh en haar partner Ross waren snel klaar met het duo Filippo / Valiente. Zij hadden slechts 29 minuten nodig om hun Paraguayaanse tegenstanders met 21-6 en 21-10 naar huis te sturen. De Canadezen Humana-Paredes en Pischke versloegen verrassend het duo Dubovcova / Nestarcova uit Slowakije (24-22 en 21-15). Het Braziliaanse duo Agatha / Barbara waren met 14-21, 21-16 en 15-7 te sterk voor Broder en Valjas uit Canada.

’s Avonds was het de beurt aan de heren. De Brazilianen Alison / Bruno speelden tegen de Fransen Krou / Rowlandseon. In twee sets (21-17 en 21-14) versloegen de mannen van de Copa Cabana hun Europese tegenstanders. De Australiërs Kapa en McHugh speelden een eenvoudige partij tegen Henriquez en Villafane. De mannen uit Venezuela dolven het onderspit in 21-12 en 21-15. Het duo Binstock / Schachter uit Canada zorgden voor een verrassing door de Letse publiekslievelingen Plavins en Samoilovs naar huis te sturen. In een spannende wedstrijd trokken de Canadezen met 14-21, 21-16 en 19-17 aan het langste eind. De winnaars van de laatste Grand  Slam, de Amerikanen Jake Gibb en Casey Patterson, speelden de laatste partij van de avond. Zij versloegen hun Oostenrijkse tegenstanders Clemens Doppler en Alexander Horst  met 21-16 en 22-20.

Spin-off in Apeldoorn inmiddels zichtbaar
Apeldoorn maakte vanmiddag tevens de eerste spin-off cijfers bekend. De sensoren van onderzoeksbureau Locatus registreerden tijdens de eerste dagen van het WK Beachvolleybal een vervijfvoudiging van het aantal passanten op het Marktplein ten opzichte van de ‘normale’ situatie. In absolute zin gaat het om ruim 200.000 passanten. Daarnaast werden er het afgelopen weekeinde 20% meer bezoekers aan de totale binnenstad geregistreerd door Locatus. Wethouder Nathan Stukker is blij met deze cijfers. “Wij wilden graag een wisselwerking genereren tussen het WK Beachvolleybal en de binnenstad. Dat lijkt gelukt. Verder is samen optrekken met het Drakenbootfestival een gouden greep gebleken. Beide evenementen versterkten elkaar”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!