Apeldoorns Kanaal komt tot leven met het Drakenbootfestival

Maandag 25 juni 2012

Door Redactie

Drakenbootfestival

In het jaar van de draak pakt het Grolsch Drakenbootfestival uit met nóg meer leuke activiteiten en muziek. Er is vrijdag, zaterdag en zondag a.s. aan het Apeldoorns kanaal voor jong en oud veel te zien en te doen!

Drakenboot in Concert
Op vrijdagavond 29 juni wordt met ‘Drakenboot in Concert’ de muzikale aftrap gegeven van het Grolsch Drakenbootfestival 2012. Traditiegetrouw staan er ook dit keer louter grote namen op de bühne. Zanger Alain Clark tekent voor intieme soul met een rauw randje en de rockers van DIRECT hebben die tomeloze energie waar je een heel festivalterrein mee kunt verlichten! In de sfeervolle, gemoedelijke sfeer die kenmerkend is voor het Drakenbootfestival kan jong en oud genieten van dit bijzondere concert, dat in samenwerking met Gigant wordt georganiseerd. Apeldoorns nieuwe burgemeester John Berends verricht vrijdagavond samen met de wethouders de traditonele chinese opening van het festival. Er is plek voor circa 2.500 bezoekers, de laatste 500 kaarten zijn afgelopen weekend in verkoop gegaan. Wees er dus snel bij.

2012 Het jaar van de draak
En dan het speciale jaar 2012: niet zomaar een datum, maar het jaartal dat de Chinese kalender in het teken staat van de Draak en het element Water. Hoe mooi willen we het hebben! Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli starten rond 11.00 uur de bloedstollende drakenbootraces, waaraan in totaal zo’n 2.500 mensen meedoen. Het recept is inmiddels bekend: meer dan 120 teams strijden met elkaar vanuit een eeuwenoude Chinese traditie in Drakenboten om de fel begeerde titel. Aangevoerd door machtig tromgeroffel en aangemoedigd door het publiek langs de oevers, peddelen de teams zich in het zweet richting finish. Een spektakel van formaat! Zaterdag is het de beurt aan 72 Apeldoornse bedrijven, zondag komen 51 Apeldoornse buurten en verenigingen tegen elkaar uit.

Na de drakenbootraces volgt op zaterdagavond tot 24.00 uur een swingende feestavond met de bands JAH6 en 90’s NOW! JAH6 speelt smartlappen met een reggeabeat: Hazes meets Marley. Levensliederen waar je op kunt dansen! De DJ’s van 90’s NOW! zetten al jaren de Lowlands Grolschtent op zijn kop, traditiegetrouw gaat het publiek ongeremd los. Dit weekend zetten ze met deze nostalgische dansavond Apeldoorn ondersteboven! Ook zondagmiddag blijft het nog lang gezellig aan de kanaaloevers met optredens van Roots of Pop en Harry Vesseur beklimt de bühne samen met Ramon Soer, Mandy van Bussel en Pascalle de Vries.

Veel voor kinderen!
Wat valt er nog meer te beleven? Genoeg! Zo kun je genieten van bijzonder straattheater, de United DJ School geeft workshops en demonstraties, waaghalzen die niet bang zijn voor een nat pak kunnen meedoen aan Step hem erin, er is een gezellige braderie, een Duckrace en in het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor de kids: een grappige clownshow, mooi poppenkasttheater, heel veel leuke spelletjes, schminkers, springkussens, ballen waarin je op het water kunt lopen of kom klimmen in de hoge bomen op de touwbanen van Helicon.

Voor kinderen tot 7 jaar is er een kleurwedstrijd waar mooie prijzen mee te winnen zijn. En natuurlijk zijn er bij de verschillende foodstandjes op het festivalterrein het hele weekend weer heerlijke hapjes en maaltijden te krijgen. Op zaterdag en zondag is het Drakenbootfestival gratis toegankelijk en kinderen kunnen gratis aan alle spelletjes meedoen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival Festival Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!