Bas, Willem en ik flikken het weer

Maandag 9 april 2012

Door Peter Vroon

D&R Fotografie

‘Je had erbij moeten zijn,’ zegt iedereen. Het is me niet gelukt. Bezigheden elders. Maar ik heb van horen zeggen dat ik erbij had moeten zijn.

Willem Bierman, Reinier Groenendijk en Bas Langereis hebben het weer geflikt. Zij voerden Eerste Paasdag hun tweede Leuteratuur-voorleesvoorstelling Bas, Willem en ik weer op in Art café Sam Sam.
Willem droeg zijn hilarische, absurde en abstracte gedichten voor en deelde zijn gevonden teksten met het publiek. Reinier vertelde zijn on-the-road-verhalen en bekende dat hij een jongveetisjist is. Bas presenteerde stukken uit zijn nieuwe boekje Maar we leven nog en las het indrukwekkende verhaal over de dood van zijn moeder.

Deze keer hadden de heren ook nagedacht over het visuele aspect. Niet langer drie mannen achter een tafel die hun teksten voorlezen, maar ze zorgden voor afwisseling door ook een katheder te gebruiken. Bas’ verhaal Dat is mijn moeder niet werd begeleid door Reinier op piano: een schitterende combinatie met een verbluffend effect. Voor herhaling vatbaar, heren!

Een mooie middag met veel humor en een traan. Velen hadden op Eerste Paasdag de weg naar Sam Sam gevonden.
Wat? Heeft u de voorstelling ook niet bijgewoond? Dan heeft u wat gemist! Je had erbij moeten zijn. Zeggen ze.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?