Bekijk de designs van citydressing ‘BIG BIJOUX’ van dichtbij in ACEC café

Dinsdag 4 april 2023

Door Redactie

De heropening van Paleis Het Loo, na renovatie en uitbreiding, is een belangrijke culturele gebeurtenis voor Apeldoorn. Dit vormt een prachtige gelegenheid om op cultureel vlak aan te sluiten. Verschillende projecten, waaronder het citydressingproject ‘Big Bijoux‘, zijn hiervan het resultaat. Dit project is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen diverse Apeldoornse organisaties en ondernemers, waaronder ACEC. Vanaf zaterdag 8 april is dit project te bewonderen in het ACEC café.

Kleurrijke designs

BIG BIJOUX – OUTSIDE IN in het ACEC Café geeft een kijkje in de kleurrijke keuken van studio VOLLAERSZWART. De installatie haalt het project BIG BIJOUX letterlijk bij ACEC naar binnen: kom de designs van dichtbij bewonderen en ontdek bovendien niet eerder getoonde goodies en outtakes van het citydressingproject.

Studio VOLLAERSZWART

Madje Vollaers en Pascal Zwart hebben als ontwerpduo een reputatie opgebouwd door grootschalige interventies in de openbare ruimte te realiseren waarbij ze de architectuur van de stad gebruiken als canvas. Gedurende de afgelopen 25 jaar heeft Studio VOLLAERSZWART opmerkelijke projecten gerealiseerd onder de noemer ‘citydressing’, waaronder projecten ter gelegenheid van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Amsterdam, het Mondriaanjaar in Den Haag en het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Vorig jaar ging studio VOLLAERSZWART in samenwerking met ACEC op uitnodiging van Apeldoorn Partners aan de slag in Apeldoorn. Het resulterende project, genaamd BIG BIJOUX, was een citydressingproject ter ere van de heropening van Paleis Het Loo. Honderden bomen langs de Loolaan werden versierd met grote gouden sieraden die waren geïnspireerd op de barokke patronen in de tuinen van het paleis. Het ontwerpduo voegde ook koninklijke gouden decoraties toe aan talloze locaties in het stadscentrum.

Drie nieuwe exposities

Ook te ontdekken in ACEC zijn Through the Grid met ‘Studio Onvervalst’ en ‘speelse sculpturen’ van Pip Passchier in onze Ondergronds. In de groepstentoonstelling Through the Grid onderzoekt Studio Onvervalst, een initiatief van Vincent Uilenbroek, samen met kunstenaars de grenzen van de zeefdruktechniek op. In ACEC Ondergronds toont beeldend kunstenaar Pip Passchier een serie speelse sculpturen waarbij ze gebruik maakt van diverse materialen, felle kleuren en vormen die subtiel verwijzen naar de esthetiek van de openbare ruimte.

ACEC heet je welkom

ACEC nodigt je uit om op zaterdag 8 april om 16.00u de opening bij te wonen aan de Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Aanmelden voor de opening is niet nodig. ACEC is daarnaast elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12.00u tot 17.00u.

Van 8 april t/m 14 mei 2023 ontdek je in ACEC de exposities BIG BIJOUX – OUTSIDE IN van studio VOLLAERSZWART, Through the Grid met Studio Onvervalst & speelse sculpturen van Pip Passchier in onze Ondergronds.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!