Bijna zo ver: twee nieuwe exposities in ACEC

Woensdag 5 januari 2022

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Vorige week in de nieuwjaarsgroet werd het al bekend gemaakt, twee nieuwe tentoonstellingen in ACEC. 50 Jaar Later en Borrowed Spaces. De nieuwe exposities zijn vanaf zaterdag 15 januari te bezichtigen in het pand aan de Roggestraat. Maar waar gaan de nieuwe exposities over?

50 Jaar Later: Eindexamengroep KABK 1970

Een groep studenten die in 1970 eindexamen deed op de afdeling ‘tekenen & schilderen’ van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De expositie laat ons kennismaken met hoe het ging met de eindexamenstudenten tijdens de examens en hoe staan ze er nu voorstaan. 50 jaar na de datum van het afstuderen, nodigt kunstenaar en toenmalig eindexamenstudent Ferry Staverman de groep uit om te exposeren in ACEC. De tentoonstelling toont eindexamen werk, actuele projecten van studenten, maar ook enkele aquarellen van docent Joost van Roojen.

Borrowed Spaces – In Situ: Gerard Koek

In het kader van zin initiatief Borrowed Spaces, organiseerde De Ceuster in 2021 een residency-project in Murganheira, Portugal. Hier maakten maar liefst zes kunstenaars onder de noemer ‘In Situ’, wat ter plekke betekend, ieder een maand lang werk op locatie. De acht tentoonstellingen in ACEC Ondergronds zijn een echo van dit project. Kunstenaar Gerard Koek trapt de reeks af met de geschreven berichten, de gemaakte tekeningen én de tijdelijke installaties die hij in juni 2021 realiseerde in Portugal.

Voor nu zijn ze nog even gesloten. Wanneer het weer mag is ACEC iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 geopend. Houd ook de website in de gaten, zoor de laatste informatie.

Veranderingen achter de schermen

Een nieuwe directeur voor ACEC. Gerrit Steenbergen, voormalig directeur, draagt zijn dagelijkse leiding over aan Jasper van der Graaf. Van der Graaf heeft een achtergrond als beeldend kunstenaar, adviseur en cultureel ondernemer en werkt sinds 2019 als artistiek leider bij ACEC. Meer weten over Jasper? Zaterdag 8 januari 2022 verschijnt er op de website een uitgebreid interview met de nieuwe directeur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!