Black Rabbit presenteert debuut EP samen met metalvrienden Bodyfarm, Distillator en Rages of Sin

Vrijdag 10 januari 2020

Door Ernst van Rossum

Metal-liefhebbers konden gisteravond, donderdag 9 januari, terecht in Gigant. BlackRabbit, een jonge trash-/deathmetal band uit Apeldoorn, lanceerde de debuut EP Warren of Necrosis.

De avond startte met de band Rages of Sin; ze klapten er lekker bruut in. Ze begonnen in een strak tempo en zetten meteen de toon, het zou een onrustige en luide avond worden.

Hierna volgde de Apeldoornse band Black Rabbit die de debuut EP presenteerde en hadden daar echt mediaoffensief aan vooraf laten gaan op sociaal media. Voor een debuutband was het meer dan een tof optreden; menig beginnend bandje kan er een voorbeeld aan nemen. Ze hebben een mooie act op het podium neergezet.

Distillator was de derde band die op het podium zijn opwachting maakte. Eigenlijk zou Izegrim spelen, maar door een ongeluk van frontvrouw Marloes en gitarist Jeroen moesten zij helaas het optreden cancelen. Gelukkig was Distillator meer dan bereid deze open gevallen plek op te vullen. Distillator is gewoon goed een lekkere band die er op los beukt tot ze er bijna bij neervallen.

Als sluitstuk van de avond was de Amersfoortse band Bodyfarm. Ook een toffe band die ik meermalen heb gezien en gehoord in binnen- en buitenland. Ook zij staan voor een portie rechtgeaarde metal. Het was weer een toffe set die ze speelden.

Al met al weer een puike metal avond die de thuisblijvers toch maar mooi hebben gemist.

Donderdagavond 9 januari, Popzaal Gigant: presentatie debuut EP BlackRabbit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!