Caissière Ruth vindt werken met Kerst niet erg

Donderdag 24 december 2015

Door Redactie

Gerard Oltmans

Werken tijdens Kerst. Steeds meer supermarkten zijn open op Tweede Kerstdag, dus zijn er ook personeelsleden, zoals vakkenvullers en caissières nodig. De Apeldoornse Ruth Bloemheuvel (18) werkt sinds mei 2014 bij de Albert Heijn aan de Talingweg en is een van de jongeren die op Tweede Kerstdag overdag niet met familie samen is, maar de hele dag achter de kassa zit. Zelf vindt ze dat helemaal niet erg.

Heb je al eerder gewerkt met Kerst?
,,Ja, vorig jaar. Het werd heel erg druk maar dat is juist wel leuk, zo gaat de tijd ook sneller. En het heeft een hele andere sfeer dan op een andere dag werken, veel gezelliger. Ook mag je in zwart, witte of donkerrode kleren achter de kassa zitten, dat vind ik leuk. En je wenst natuurlijk iedereen fijne feestdagen, de klanten wensen mij hetzelfde en daar word ik vrolijk van.”

Wanneer ga je nu werken tijdens de feestdagen?
,,Ik werk 24 december, kerstavond, van 10 tot 17 uur en zaterdag, Tweede Kerstdag, van 12 tot 15.30 uur. En verder pas 2 en 3 januari 2016 weer. Ik werk dus niet met Oud en Nieuw, omdat ik ook nog wel een beetje vakantie wilde hebben. Dus ik ben die dagen vrij om lekker oliebollen te bakken.”

Waarom werk je met Kerst?
,,Ze hadden gevraagd of er mensen extra willen werken in de vakantie. Dus ja, waarom niet? Ik krijg zelf geen stagevergoeding en wil toch graag mijn eigen geld verdienen. Het maakt mij niet zoveel uit of ik dan moet werken, wij doen zelf niet zoveel aan Kerst. Alleen het gezellige eten samen. Op Tweede Kerstdag krijg je volgens mij ook dubbel betaald, dat is natuurlijk ook fijn. Of dat op kerstavond ook zo is, weet ik niet zo uit mijn hoofd.

Zit je niet liever met de familie aan het kerstdiner?
,,Zelf moet ik van 10 tot 17 uur werken op Kerstavond, daarna kan ik nog lekker genieten van het kerstdiner bij mijn vriendje. En op Tweede Kerstdag hoef ik maar tot half vier te werken.”

Heb je er lang over nagedacht of je zou werken met Kerst?
,,Nee, eigenlijk niet. Officieel zijn de winkels open tot 19 uur, dat zou ik ook niet erg vinden. Ik kan daarna nog genieten van het samen zijn van mijn familie. Ik kon op die dag werken en wil graag geld verdienen.”

Wat ga je verder doen met Kerst?
,,Niet veel bijzonders, vooral gezellig samen zijn met familie en lekkere dingen eten. En natuurlijk niet te vergeten de film Home Alone kijken op TV.”

Zijn er collega’s die niet willen werken met Kerst?
,,Ik weet niet zo of er collega’s zijn die niet willen werken met Kerst, maar als dat zo is begrijp ik dat wel. Soms woont familie ver weg en kan je daar niet heen, omdat je dan zou moeten werken.”

 

Voor de openingstijden van Apeldoornse supermarkten tijdens Kerst klik hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!