Clearwater Creedence Revival: volle bak in Gigant

Vrijdag 15 oktober 2021

Door Pedro Waldenaar

Zomer 2021 is achter de rug. Een natte zomer. De regen slaat tegen de ruiten, de bladeren vallen: Herfst. In de Popzaal van het cultuurpaleis Gigant, te Apeldoorn, speelt Clearwater Creedence Revival in de herfst van hun leven. Het is donderdagavond 14 oktober 2021. Leden van verschillende bands (The Animals, The Hollies, Slack Alice en de Denny Laine Band) spelen alle grote, zeg maar gerust klassieke, hits van CCR. Een waar genoegen.

Memory tour

De stemming is opperbest, de zaal is vol. De bezoekers zijn veel vijftigers en zestigers, maar ook heel veel jongeren. Veel spijkerjackies en bloemenjurkjes. Kortom een keurig publiek dat komt om vermaakt te worden. Het is voor velen een Memory tour. Verlangend naar de tijd dat je met een biertje, zittend op de stoep voor het café, heerlijk naar een nummer luistert als bijvoorbeeld Down On The Corner. Terwijl ondertussen een Puch het korte levensgeluk ongenadig verstoort. Vele bezoekers van vanavond zie ik niet meer zo gauw op een stoepje zitten vanwege de stramme ruggen.

Sterren uit de hemel

Helaas de tijd staat niet stil. En wat een geluk heb je dan dat deze band hier vanavond speelt. Het plezier spat ervan af. De pannen worden van het dak af gespeeld en de sterren uit de hemel. De band speelt met een krachtige vaart alle bekende hits. Het publiek zingt en danst mee. De huisfotograaf Peter Vroon vergeet bijna te fotograferen. Ik zie hem genieten en zoeken naar het juiste moment en stand om het ultieme plaatje te schieten.

Wat valt er nog verder over te zeggen? Nou, dat het gewoon een lekkere, goede band is waaraan je duidelijk kunt merken dat het vaklieden zijn. Die in staat zijn om vanaf het 1e moment de juiste sfeer te brengen. Het was een mooie avond! Moeten we maar eens vaker doen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!