Coachingsprogramma Popsport keert dit jaar weer terug

Donderdag 20 januari 2022

Door Redactie

Om getalenteerde en gemotiveerde jonge muzikanten een zetje in de rug te geven, keert coachingsprogramma Popsport dit jaar weer terug. Bands, dj’s, producers, singer-songwriters, rappers en andere muzikale acts, die tussen de 14 en 21 jaar zijn, kunnen zich nu aanmelden voor het traject. Deelnemers beginnen eerst binnen hun eigen provincie, dus Apeldoornse jongeren komen bij Popsport Gelderland terecht. Er worden workshops gegeven, ze krijgen persoonlijke coaching, ontmoeten andere deelnemers, krijgen een fotoshoot en mogen opnemen in een professionele studio.

Doorstromen

“Wat ik heel erg cool vind om te zien is als een oud-deelnemer echt zijn of haar passie blijft volgen”, legt Milan Roerdink, regiocoördinator Popsport Gelderland, op de website uit. “Dat ze blijven muziek maken en ik ze jaren later nog steeds tegenkom. Op het podium, tijdens een conferentie of dat we misschien wel samen gaan werken als coach binnen Popsport.” Na een deelname bij Popsport Gelderland is het mogelijk om door te stromen naar het landelijke traject. Als deelnemers de juiste motivatie en potentie laten zien, dan is die doorstroming mogelijk. De jonge talenten gaan dan verder aan de slag met een persoonlijke coach, krijgen extra workshops en mogen een videoclip gaan opnemen. Het programma is voor alle genres en wordt toegespitst op de muziek van de deelnemers, hun skills en de vorm waarin ze muziek maken.

Deelname aan Popsport kost 200 euro per act of 100 euro voor solo-artiesten. Getalenteerde jongeren kunnen zich aanmelden via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!