CODA Glamour over fashion en meer

Maandag 24 oktober 2011

Door CODA

CODA Glamour, de glittercultuur in de spotlights. Daarbij hebben CODA, elf winkeliers uit de Korenstraat en een aantal ondernemers op het gebied van beauty, lifestyle en mode de handen ineen geslagen. Mode en glamour is veel meer dan alleen de buitenkant: door gebruik van kleur, stijl en uitstraling laat je zien wie je bent.

Zicht op de modecultuur

Dinsdagavond 15 november is het tijd voor CODA Glamour, een avondvullend programma met aandacht voor mode, beauty en design in het algemeen en glamour in het bijzonder. Te gast zijn mode- en beautyexperts met visie, bezoekers kunnen genieten van make-overs, een glamourfotograaf en ludieke acties.

Uitstekende samenwerking

CODA vanuit cultureel ondernemerschap de verbinding met andere partijen. De organisatie bestaat inmiddels uit meer dan 20 vertegenwoordigers. Iedereen is geïnspireerd door de samenwerking en de nieuwe ideeën die opborrelen. Zo wordt er hard gewerkt aan de uitgave van een ‘Glossy’ rondom het thema ‘Glamour in Apeldoorn’. Dankzij de samenwerking verwachten alle deelnemers nieuwe doelgroepen te kunnen aanspreken.

Make-overs

Voorafgaand aan CODA glamour zijn er verschillende complete make overs gemaakt door een image stylist in de Korenstraat qua kleding, accessoires, haar en make-up die vastgelegd zijn in een foto-shoot. De verrassende combinaties zijn op de catwalk te zien als onderdeel van de modeshow.

De enthousiaste deejays van ‘Q-party’ zorgen na deze wervelende presentatie voor een spetterende show met non-stop goede muziek, een indrukwekkende DJ-booth, een uitdagend video decor met bigscreens.

Bezoeker is de ster van de avond

De organisatie roept Apeldoorners op om met eigen creaties: kleding, modeaccessoire, tas of sieraad naar CODA Glamour te komen. Er is een aantrekkelijk prijs voor de fraaiste creatie. Bewandel de rode loper, terwijl de fotocamera’s flitsen. Tijdens CODA Glamour bent ude stervan de avond! Uiteraard is er een goodybag!

Modeontwerpwedstrijd

In de aanloop naar CODA Glamour kon iedereen die zelf kleding ontwerpt meedoen aan de modeontwerpwedstrijd ‘Hoe maak je vrijetijdskleding glamourous?’ Met als onderliggende thema’s ‘re-invent’, ‘re-cycle’ en ‘re-use’. Dat leverde een aantal inspirerende ontwerpen op. 12 genomineerde ontwerpen zijnvan 1 t/m 14 november te zien in etalages van de deelnemende winkels in de Korenstraat. Passanten kunnen in deze periode een stem uitbrengen op het ingezonden modeontwerp en op de mooiste presentatie. Er zijn drie prijzen voor de beste ontwerpen. De uitslag van de modeontwerpwedstrijd wordt op 15 november tijdens CODA Glamour bekend gemaakt door een vakjury, bestaande uit onder meerJan Jansen(internationaal schoenontwerper) en Charlotte Bik (directeur Fashion & Product Design ArtEZ).  De ontwerpen worden die avond op de catwalk geshowd.

Middagprogramma

2011 is het Jaar van het Vrijwilligerswerk. Om deze grote groep mensen die zo belangrijk zijn voor de samenleving eens extra in het zonnetje te zetten is er speciaal voor hen een middagprogramma bestaande uit o.a. workshops en make-overs.

Er zijn verschillende workshops zoals, pimp je tas, make-overs,  tafelmanieren: dekken en bedienen, haarstyling,  visagie, kleuradvisering. Het middagprogramma, dat van 14.00 tot 17.00 bij CODA plaats vindt, is gratis toegankelijk.

CODA Glamour

Locatie: CODA Museum, Vosselmanstraat 299.

Het programma begint om 20:00 uur, inloop is vanaf 19:30 uur.

Toegangskaarten voor het avondprogramma zijn à € 15,- verkrijgbaar bij CODA, Piet Zoomers (Korenstraat), Noa Noa, Bla Bla-DELUXE en Buining Fashion

www.coda-apeldoorn.nl/codaglamour ( foto Glamourkidz Apeldoorn)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!