Cultureel Café in Orpheus

Vrijdag 9 oktober 2015

Door Redactie

Muziek, dans en cabaret in Orpheus: Cultureel Café op 13 oktober

Op dinsdag 13 oktober aanstaande vindt vanaf 20:00 uur het eerste Cultureel Café van het nieuwe theaterseizoen plaats in Theater Orpheus. Op het programma staan Dansschool Wensink, Mitchell van Kleef, Henk Boogaard, Thijs van de Meeberg en een bezoek van de organisatoren van Roots in the Woods. De presentatie is in handen van de directeur van Orpheus, Meta Neeleman. Zij zal tijdens deze avond ook een aantal highlights uit de programmering van het theater toelichten. Aanvang van het Cultureel Café is stipt 20:00 uur, de toegang is gratis.Cultu

Toptalent uit Apeldoorn e.o.
Dansschool Wensink is al jaren een fenomeen in Apeldoorn. Wensink biedt vele diverse danscursussen en opleidingen. Van stijldansen tot hiphop en van Zumbalessen tot een Telekids-school. Vanavond laten zij een korte demonstratie zien van ballroom en latin. De Apeldoornse singer-songwriter Mitchell van Kleef speelt voornamelijk pop- en folkmuziek en met grote inspiratiebronnen als Matt Corby, Ed Sheeran en Alanis Morisette maakt hij krachtige en diepe liedjes. Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige cabareteske teksten over dat wat hem raakt, opvalt, bezig houdt, of hem zomaar te binnen schiet. Bij het vertolken van zijn liedjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.

Winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015
Het Cutureel Café wordt op 13 oktober afgesloten door cabaretier Thijs van de Meeberg. Met scherpe en geraffineerde conferences vertelt hij een rond verhaal wat blijft verrassen en doorgaans in absurditeit ontspoort. Thijs probeert de tijdgeest te duiden en zoek naar de waardevolle dingen in het leven. Die zoektocht begint altijd persoonlijk, maar laat zich vormen en sturen door actuele gebeurtenissen. Hoopvol, met de moed der wanhoop en op zijn laatste krachten gaat hij de strijd aan tegen het onvermogen. En in het geval van Thijs is het onvermogen een onuitputtelijke tegenstander.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!